A postás

2 órája

Közel négymillió forintnyi cigarettával bukott le a szállító – videó

Közel négymillió forint ukrán cigarettát rejtettek annak a furgonnak a csomagjai, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M1-es autópályáról tereltek le rutinellenőrzésre.

Kisalföld.hu

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Belgiumba tartott az a kisteherautó, ami egy trélert is húzott maga után, amit a járőrök ellenőrzésre állították meg. A 38 éves sofőr már az igazoltatásnál szabadkozott, hogy nem tudja, mit rejt a plató, ő csak különböző csomagokat szállít. A rakteret plafonig pakolták ládákkal, szatyrokkal, csomagokkal, a tréleren ajtók, ablakok és alkatrészek voltak. Több csomag felnyitásakor kiderült – azokba 1580 doboz magyar zárjeggyel el nem látott cigarettát rejtettek.

Cigarettával bukott le a kisteherautós.
Cigarettával bukott le a kisteherautós.
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A pénzügyőrök a 3,7 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. Az elkövető nem csak a cigarettának és a várva várt haszonnak mondhattak búcsút, hanem több millió forint bírsággal is számolnia kell.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában