Magyar elnökség

2024.06.24. 11:31

Bóka János: az EU-nak Európa békéjét kell szavatolnia (videó)

Az Európai Uniónak (EU) mindenekelőtt Európa békéjét és biztonságát kell szavatolnia, egykor az alapító atyák is ezzel a céllal hozták létre az európai államok közösségét, és ma is ezt várják az európai emberek – hangsúlyozta az európai uniós ügyekért felelős miniszter hétfőn a Facebookon, írja az MTI.

MW

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter beszédet mond az Európai Unió Tanácsa 2024. második félévi magyar elnökségének hivatalos prioritásait, közösségi oldalait és vizuális megjelenését bemutató sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2024. június 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Bóka János a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta:

a 2024-es magyar EU-elnökségre válságos időkben kerül sor.

A miniszter a kihívások között említette a szomszédságunkban dúló háborút, a hanyatló európai versenyképességet, az EU kereskedelmi kapcsolataiban erősödő feszültségeket, a migrációs válságot, a forrongó európai agráriumot, valamint a demográfiai kihívásokat is.

Új európai versenyképességi paktumra van szükség, új megközelítésre a migrációval kapcsolatban, erősebb európai biztonsági és védelmi politikára és azonnali intézkedésekre, hogy ismét az európai emberek, az európai gazdák álljanak a közös agrárpolitika középpontjában

– jelentette ki Bóka János.

Rögzítette: a magyar elnökség ezekért a célokért fog dolgozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában