Torna

2024.07.26. 09:27

A győri Bácskay Csenge jól teljesített a pódiumedzésen

Túl vannak a pódiumedzésen a női tornászok; a győri Bácskay Csenge, valamint Czifra Bettina Lili jól teljesítette gyakorlatait. Kovács Zsófia megsérült.

Kisalföld.hu

A párizsi ötkarikás játékokon a női tornászok is bemutatták gyakorlataikat. A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, és egy jó gyakorlat után, a leugrást követően megsérült a pódiumedzésen. A DKSE tornászára orvosi vizsgálatok várnak pénteken. A nőknél Kovács Zsófián kívül Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge indul a 33. Nyári Olimpián. Czifra négy szeren mutatkozott be, Bácskay pedig ugráson volt érdekelt a pódiumedzésen.
A női selejtezőt vasárnap rendezik meg az olimpián, a magyarok az 5. csoportban lépnek szerekhez, ami azt jelenti, hogy a hét utolsó napján késő este lesznek meg az eredmények.
A férfiaknál Mészáros Krisztoferért szoríthatunk. A Győri AC tornásza sikeres pódiumedzésen van túl Párizsban, ő hat szeren indul, és a selejtezője szombaton lesz.

Draskóczy Imre, szövetségi kapitány: - A pódiumedzésen Kovács Zsófi kezdett felemáskorláton, szép gyakorlatot mutatott be, mi Zsófi edzőjével, Trenka Jánossal úgy láttuk, hogy a leugrása is rendben volt, de Zsófi a lábához kapott és sajnos megsérült a műtött lába. Az orvosi team azonnal kezelésbe vette. Az MRI-vizsgálat biztosabb diagnózist ad, és ez után dönt az orvosi team a további teendőkről. Egyéb vonatkozásban a MOB és a MATSZ vezetői döntenek. Csenge és Lili végignézték az egészet, természetesen ők is a hatása alá kerültek, de megpróbáltuk őket felrázni. Zsófi edzője egyértelműen Zsófi mellett maradt, míg én a másik két versenyzővel végigcsináltam a pódiumedzést. Sikerült elérni, hogy csak magukra és a gyakorlataikra figyeljenek, büszke vagyok rájuk, mert ami elvárható tőlük, azt hozták a pódiumedzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában