barcelona

2020.08.18. 14:20

Valóra vált Koeman álma

Holland sajtóértesülések szerint hamarosan minden akadály elhárul Ronald Koeman elől, hogy a holland válogatott szövetségi kapitánya szerződéséből kilépve átvehesse az FC Barcelona labdarúgócsapatának irányítását.

06 September 2019, Hamburg: Soccer: European Championship qualification, Germany - Netherlands, Group stage, Group C, 5th matchday, in the Volksparkstadion. Coach Ronald Koeman from the Netherlands is in the stadium. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Robert Michael

Beszámolók szerint a tréner kontraktusában szerepel egy kitétel, miszerint ha a katalán klubtól kap ajánlatot, akkor szabadon távozhat posztjáról.

Az 57 éves szakember mindig is hangoztatta, hogy nagy álma az FC Barcelona kispadja, ugyanis

játékosként 1989 és 1995 között 254 mérkőzésen lépett pályára a katalánok színeiben, majd Louis van Gaal segítőjeként náluk indult el edzői karrierje is.

Koeman távozását az Oranje éléről a holland sajtó szerint megkönnyíti, hogy az Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, így a gárdára idén csak a Nemzetek Ligájában várnak mérkőzések.

A holland trénernek várhatóan hároméves szerződést kínál a Barcelona,

amelynek éléről hétfőn menesztették Quique Setiént. A 61 éves szakember januárban Ernesto Valverdét váltotta a kispadon, irányításával azonban a gárda csak második lett a spanyol bajnokságban, a Király Kupában a negyeddöntőben búcsúzott, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig péntek este megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől – ekkora pofont 1946 óta nem kapott az együttes. Setién összességében 25 mérkőzésen irányította a katalán sztárcsapatot, 16 győzelem mellett 4 döntetlen és 5 vereség a mérlege.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában