Jó szereplés

2 órája

Úszás – Győri éremeső Csehországban

Négy ország 54 egyesülete félezer versenyzővel vett részt a hagyományos rövidpályás viadalon, a csehországi Novy Jicinben.

Kisalföld.hu

Remekül szerepeltek a győri úszók.

A versenyen az UNI-Győri Úszó SE öt fiatal versenyzővel vett részt: Kammerer Kitti, Buda Levente, Kennedy Valér Huba, Takács Milán Ruben és Koós Márton Balázs kiválóan helytálltak, méltón képviselték az egyesületet, Győrt és a nemzeti színeket.

A szezon első külföldi versenyén a győri csapat 5 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzérmet szerzett. A versenyzők ezzel kezdték meg a rövidpályás országos bajnokságra a közvetlen felkészülést.

A csapatot Giczi Mátyás edző kísérte a versenyre, aki így értékelt:

Nagyon örülök hogy ilyen rangos viadalon is kiválóan helyt tudtak állni a versenyzők. Természetesen kiemelhetőek az érmek, de ami még fontosabb, hogy valamennyi úszónk példaértékűen, sportemberként küzdött meg a versenyen a kihívásokkal. Azt gondolom, méltán lehetünk büszke rájuk.

Részletes eredmények

Aranyérmes: Kammerer Kitti (800, 1500 gyors), Buda Levente (800, 1500 gyors), Kennedy Valér Huba (200 gyors).

Ezüstérmes: Kammerer Kitti (200 pillangó), Kennedy Valér Huba (100 pillangó).

Bronzérmes: Kammerer Kitti (400 vegyes, 200 gyors), Buda Levente (200 vegyes), Kennedy Valér Huba (200 pillangó), Takács Milán Ruben (200 hát).

Döntőt úsztak: Buda Levente (200 pillangó, 400 vegyes), Kennedy Valér Huba (400 gyors), Koós Márton Balázs (50 mell).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában