Életveszélyben volt a tehetséges labdarúgó

9 órája

Úgy megrúgták, hogy egyik veséjét ki kellett venni az ETO fiatal játékosának

Súlyos sérülést szenvedett az ETO 17 éves labdarúgója, Zója-Katona Márk csapata szombati bajnoki mérkőzésén. A korosztályos válogatott játékos egyik veséjét ki kellett venni, életveszélyben volt.

Szeitz Tibor

Így üzentek a csapattársak a súlyos sérülést szenvedő Márknak.

Fotó: eto.hu

Fiatal játékosáért aggódik az egész ETO-család. Az U19-es együttesben szereplő Zója-Katona Márk szombat kora délután még csapata győzelméért, aznap este már az életéért küzdött.  A korosztályos válogatottban is bemutatkozható fiatal győri labdarúgó a Diósgyőr elleni szombati bajnokin kapott hatalmas rúgást a veséjére. Hazafelé a buszon lett nagyon rosszul, a miskolci kórházban életmentő műtétet végeztek rajta.

Zója-Katona Márk (fehérben) életéért aggódtak a győri szurkolók.

A szombati U19-es bajnoki második félidejének közepén Márk összeütközött az egyik hazai játékossal, aki eltalálta a győri labdarúgó veséjét, s le kellett cserélni. 

Úgy tudjuk, Márk aztán egyre rosszabbul lett, a buszon hazafelé már hányt és szinte üvöltött a fájdalomtól. A buszon utazó edzők, a győriek orvosával telefon egyeztetve, azonnal mentőt hívtak. A busszal lehúzódtak az útról,  s ott várták meg a segítséget. Később kiderült, Márk veséje  megrepedt, a hasüregébe rengeteg vér folyt, nem bírta volna ki az utat Győrig.

A tehetséges győri labdarúgó a korosztályos válogatottban is bemutatkozhatott.

Márknak a kórházban kivették a sérült, megrepedt veséjét: a nagyobb gond az volt, hogy a másik veséje nem akart beindulni. Vasárnap délelőttre jobban lett, megmaradt veséje is elkezdett működni, levették a gépről és felébresztették a mélyaltatásból.

A győri játékosok könnyek között értek haza, a csapat vasárnap aztán közös fotóval üzent Márknak: "Az egész klub nevében kívánunk jobbulást és mihamarabbi felépülést, gyógyulj meg, Csöpi!" – írták. 
A DVTK edzője a klub honlapján azt nyilatkozta: "A legfontosabb az egészség, sokkal fontosabb mint a futball! Jobbulást és kitartást kívánunk Zója-Katona Márknak. Most ez a legfontosabb."

Az esettel kapcsolatban sikerült Márk édesapját is elérnünk, részletek hamarosan!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában