Elismerés

3 órája

A Soproni Egyetem építőművész hallgatójának országos sikere

A Soproni Egyetem építőművész hallgatója Tóth Tekla a Minden építés alapja 2024 névre keresztelt országos hallgatói pályázaton első helyezést ért el.

Kisalföld.hu

A fiatal lány a 2024 tavaszi szemeszterében elkészített „Gravitációs borászat Tokaj-Hegyalján” című diplomamunkájával a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CemBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) által kiírt pályázaton érte el a rangos helyezést.

elismerés
Tóth Tekla a Minden építés alapja 2024 névre keresztelt országos hallgatói pályázaton ért el első helyezést Fotó: Bartha Attila

- A terv kidolgozása következetes, a megjelenítéssel, makettek alkalmazásával komplex anyag. A borászati feldolgozási technológiához maximálisan alkalmazkodó, kiváló építészeti megoldás. A koncepció indokolt, ugyanakkor kicsit túl sokat áldozott be a föld alá helyezéssel. A beton szerkezetként és anyagában is alkalmazásra került a kiváló gravitációs borászat építészeti megoldásakor. A teljes szerkezet látszó beton, jól hangsúlyozza a beton természetes jellegét, nem igényel külön gépészeti megoldásokat - olvasható a beton.hu oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában