Videó a lebukás

3 órája

Nem először lopott - Börtönbe megy a raklaptolvaj

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki rendszeresen lopott raklapokat.

Kisalföld.hu

Az elkövető  2021. szeptember 29-én 21 óra után,  2021. október 1-jén 22 óra körül, majd 2021. október 21-én délután a sértett Kft. tatabányai üzlete mögötti parkolóba hajtott gépkocsival, amelybe 5-3-4 darab raklapot tett. A lopást úgy hajtotta végre, hogy a raklapokat a csomagtartóba rejtette, majd elhajtott. A harmadik alkalommal a negyedik raklapot tette a gépkocsiba, amikor a raktárból kilépett az üzlet egyik alkalmazottja. 

Felvételpillanat a rosszul sikerült lopásról, amikor lebukott a tolvaj. 

A tolvaj férfi ekkor a csomagtartó ajtajának lecsukása nélkül elhajtott a helyszínről, eközben 2 raklap kiesett a jármű csomagteréből.

 A lopás elkövetési értéke összesen: 42.672,- forint.

A férfi más lopásokat is elkövetett, a Tatabányai Járási Ügyészség a különös visszaeső férfit összesen 5 rendbeli lopás vétségével és 2 rendbeli lopás bűntettével vádolta. Az ügyészség indítványára a bíróság 2 év 1 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra,  valamint  112.747 forint összegű vagyonelkobzásra ítélte.  

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

A félrecsúszott raklaplopásról videófelvétel is készült.

 

 

 

 

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 29. és 2022. február 8. közötti időszakban  rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el a lopásokat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában