Kajak-kenu

2024.08.25. 11:23

Világbajnoki ezüstérmes a győri Takács Kincső

A győri Takács Kincső és Hajdu Jonatán vegyes párosa ezüstérmet szerzett C II 500 méteren vasárnap az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán.

Kisalföld.hu

Sokáig vezettek Takácsék, végül másodikként értek be a célba.

Fotó: kajakkenusport.hu

Takács Párizsban olimpiai döntős és tíz éve világbajnok volt, társa, Hajdu pedig három vb-ezüsttel büszkélkedhetett, a hónap elején pedig negyedik lett az ötkarikás játékokon. Üzbegisztánban kiválóan kapták el a rajtot, féltávnál még egyértelműen vezettek, ám a cél előtt lehajrázta őket a semleges színekben indult orosz Alekszej Korovaskov és Jekatyerina Sljapnyikova, így ezüstérmet nyertek.

A női kenu kettesek legrövidebb távján, 200 méteren Horányi Dóra és Takács Kincső volt érdekelt. Az egység végig a középmezőnyben haladva az ötödik helyen ért célba.

A férfiaknál 5000 méteren a másik győri, Erdőssy Csaba remekül versenyzett a kajak egyesek mezőnyében, folyamatosan tartotta magát az élmezőnyben, és végül negyedik lett. Hátránya 53 másodperc volt a győztes dán rivális mögött.

A 22 tagú magyar küldöttség két arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel zárta a világbajnokságot.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában