Női kézilabda

2024.08.25. 16:21

Simán verte a francia Metzet a Győri Audi ETO KC – galéria

Az első félidőben négy góllal is vezetett a Metz a Győri Audi ETO KC elleni felkészülési mérkőzésen, végül a Bajnokok Ligája-címvédő zöld-fehérek hét góllal nyertek.

Kisalföld.hu

Blohmék (zöldben) lassan melegedtek bele, de végül simán nyertek.

Fotó: Krizsan Csaba

Győri Audi ETO KC–Metz 27–20 (14–12)

Győr, Audi-aréna, felkészülési mérkőzés, 1400 néző. V.: Horváth P., Marton.

Audi-ETO: Toft – Hovden 5/2, Housheer 5/3, Jörgensen 3, Brattset Dale 3, Dulfer 1, Fodor 1. Cs.: Sako (kapus), Breistöl 3, Blohm 3, van Wetering 2, Győri-Lukács 1. Edző: Per Johansson.

Metz: Depuiset – Granier 4, Flippes 1, Vámos, Bouktit, Hanen, Valentini 5. Cs.: Szemerey (kapus), Pineau 5/4, Axner, Grandveau 2, Chambertin 1, Errard, Augustine 1, Mlamali 1. Edző: Emmanuel Mayonnade.

Hétméteresek: 7/5, ill. 5/4. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

A győri csapat keretében nem volt Estelle Nze Minko, Bruna De Paula, Rju Un Hi, valamint az anyai örömök előtt áll Veronica Kristiansen.

 

A mérkőzésen az első gólt a vendégek szerezték, majd Hovden hetesből lőtte az új korszak első győri találatát. A folytatásban mindkét oldalon sok volt a hiba, valamivel talán kevesebb a francia oldalon, így a Metz többnyire három góllal vezetett, a 18. percben pedig négy gól is volt a javukra (6–10). Amint rendezte a sorokat a győri gárda, elkezdett felzárkózni, a 25 percben egyenlített (11–11), a 29. percben pedig a meccs során először vezetett (13–12).

A fordulás után már nem volt kérdés, hogy a házigazda megnyeri a találkozót, bár aligha az eredmény volt a legfontosabb a két edzőnek. Mindkét szakember bátran fogatta csapatát, kísérletezett a legjobb felállásokkal. Ebben a zöld-fehérek voltak jobbak, folyamatosan növelték előnyüket, és végül simán, hét góllal győztek.

Per Johansson így értékelte a mérkőzést: 

Néhányan a lányok közül kicsit idegesen kezdték a találkozót, hiszen először játszottak az arénában, és így rosszul jöttünk ki a támadásokból, ezekből pedig a Metz sok gólt szerzett a kontratámadások végén. Ezt a periódust magunk mögött hagyva kilenc-négyes sorozatot produkáltunk, nagyszerűen működött a védelmünk, amivel nagyon elégedett vagyok, és Hatadou Sako, valamint Sandra Toft is megmutatta, hogy jó kapus. A végjátékban már voltak szép támadásaink, de úgy gondolom, három-négy kézilabdás edzés után többet kaptam a csapattól, mint vártam. Vékony kerettel álltunk ki, de okosan cseréltünk, és mindenki lehetőséghez jutott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában