Férfi kézilabda

2024.08.30. 20:09

Győzött az újonc ETO a bajnoki főpróbán – galéria

A második félidőben már tíz góllal is vezetett az ETO a NEKA ellen, végül hat találattal győzött. A győriek vezére a szlovén klasszis, Dean Bombac volt.

Kisalföld.hu

Dean Bombac (labdával) megállíthatatlan volt.

Fotó: Molcsányi Máté

ETO University HT–NEKA 33–27 (18–14)

Győr, felkészülési férfimérkőzés, 300 néző.

ETO: Bősz 1 – Nagy M. 4, Dely 3, Bombac 3, Vilovszki 4, Bozovic 2, Hári 6/3. Cs.: Pásztor (kapus), Gerdán, Vajda H. 3, Fazekas M., Pieczonka, Lang 4, Koncz 1, Ásványi, Balogh, Laurinyecz 2, Varga B. Edző: Kilvinger Bálint.

Hazai pályán első edzőmérkőzését játszotta az élvonal újonca, az ETO University Handball Team. Pontosabban játszott a Magvassy-csarnokban a felkészülés során, de akkor nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezték a találkozót.

Mindez azt jelentette, hogy az olimpián negyedik szlovén válogatott klasszisa, Dean Bombac is először csillogtathatta meg tudását a győri drukkereknek, aki lehettek vagy 300-an, a tábor pedig bajnoki hangulatot varázsolt a pályára.

A bajnoki főpróbának számító találkozón az elejétől a győriek vezettek, előnyük szép fokozatosan nőtt, a 14. percben már 9–5 volt a zöld-fehérek javára. A folytatásban állandósult ez a különbség, a 24. percben 15–11 volt az állás. A szünetben Bősz üres kapura lőtt góljával lett újra négy a két csapat között (18–14).

 

A második játékrész elejét megnyomta a győri csapat, Bombac álompassza után Nagy Martin volt eredményes, 22–15-nél időt is kért a NEKA edzője, Sótonyi László. A folytatásban is maradt a győriek lendülete, a fiatal ellenfél – mely egyébként a tavalyi szezon végén kiesett az NB I-ből, végül mégis bennmaradt – fokozatosan fáradt. Ezt használta ki az ETO University, melyben Bombac brillírozott. A 43. percben már tíz gól volt a különbség (29–19). Egy 3–0-s rohammal feljebb zárkózott a NEKA, és a végére eléggé megközelítette a győrieket, de győztes főpróba nem forgott veszélyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában