kisalfold.hu videó

2024.08.29. 18:56

A 7. BL-trófea, a 18. magyar bajnoki cím és a 16. Magyar Kupa megszerzése a Győri Audi ETO célja - fotók, videó

A hagyományoknak megfelelően bő egy héttel az nyílt edzés után szurkolói ankétra várta drukkereit az Audi-ETO, mely jelentősen átalakult kerettel vág neki az új szezonnak.

Szabó Gábor

Az új játékosok, Dione Housheer, Kelly Dulfer, Kristine Breistöl, Kristina Jörgensen, Bo van Wetering mutatta be az idei szezonban használt vadonatúj mezeket.

Fotó: Molcsányi Máté

Még nincs három hete, hogy befejeződött az olimpia Párizsban, jövő kedden már a Motherson-Mosonmagyaróvár elleni bajnokival kezdetét veszi az idény.

A célokkal kapcsolatban Endrődi Péter ügyvezető nem kertelt: mindhárom fronton az aranyérem megszerzése a cél.

„Az Audi-ETO nem engedheti meg, hogy ne úgy vágjon neki bármilyen sorozatnak, hogy ott ne az első helyet tűzze ki célul” – fogalmazott a klubvezető.

Az elmúlt években a háromból egy cím jutott csak a zöld-fehéreknek, viszont tavaly a legfontosabb, a Bajnokok Ligája-serleg került vissza Győrbe, mely az ankéton is fő helyet kapott.

Per Johansson magyarul üdvözölte a szurkolókat és köszönte meg a tavalyi szurkolást. Majd hasonlóan az ügyvezetőhöz, elmondta: „Azon dolgozunk keményen, hogy a BL mellett a bajnoki és Magyar Kupa-elsőséget is visszahódítsuk. A felkészülés nagyon rövid volt, szinte egyből kezdődik hat-hét közös edzés után, de mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb felkészültek legyünk.”

A csapatkapitány, Kari Brattset Dale úgy fogalmazott:

Nagyon jó volt visszajönni Győrbe, már otthon érzem magam a városban. Örülünk, hogy újra együtt lehetünk. Eléggé átalakult a keret, de azt gondolom, nagyon jók leszünk ebben a szezonban. Mindenki jól szállt be a csapatba, az újak sok energiát adnak nekünk, régieknek, ebből erőt meríthetünk. A szurkolók támogatása rengeteget jelent, ez a plusz sok meccsen döntő tényezőnek számít.

Az újak közül Kristine Breistöl arról beszélt, hogy a győri a legnagyobb klub, mindig komoly ellenfél volt, büszke arra, hogy itt lehet, és reméli, sikerekben gazdag év vár a csapatra.

Kelly Dulfer azt ígérte: mindent megtesz azért, hogy reményeik szerint a lehető legjobb eredményeket érje el a csapat.

Dione Housheer elképesztő első napokon van túl, mint mondta, nagyon jó érzés itt lenni, és ezekkel a játékosokkal, emberekkel ilyen nagy célokért küzdeni.

Kristina Jörgensen is boldog, hogy ebben a csapatban játszhat. Hozzátette: mindent megtesznek a három aranyérem megszerzéséért, és már nagyon várja, hogy végre elkezdődjenek a tétmérkőzések. Tisztában van vele, mekkorák az elvárások, de ezért vannak itt ilyen játékosok és a szakmai stáb.

Bo van Wetering egyik nagy álma vált valóra, hogy Győrbe igazolt. Szerinte jól sikerült az első két hét, a régiek és az újak hamar egy hullámhosszra kerültek, így már nagyon várja a szezont, és bízik abban, hogy három aranyérem kerül a nyakába a végén.

Hatadou Sako kisebb betegség miatt nem tudott részt venni az ankéton, mely a szokásos szurkolói kérdésekkel, majd a közös fotózásokkal, autogramosztásokkal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában