Erős emberek

2024.07.04. 09:48

A győri Darázs Ádám tanítványa kijutott a paralimpiára

Nagyszerű sikert ért el a győri Darázs Ádám edzőként, hiszen tanítványa, Tunkel Nándor a közelmúltban Tbilisziben kvótát szerzett a párizsi paralimpiára.

Kisalföld.hu

Több éve dolgozik együtt a két sportember.

A zalaigricei sportoló fekvenyomásban ért el olyan helyezést a Világkupán, mellyel ott lehet majd a francia fővárosban.

Érthető Tunkel Nándor (balra) és Darázs Ádám öröme.

„Nándi korábbi edzőjével nagyon jó barátságban voltam, de miután ő meghalt, átvettem tanítványa felkészítését. Hat-hét éve dolgozunk együtt, és természetesen most nagyon boldogok vagyunk,  hogy sikerült kvalifikálni Párizsba” – mondta Darázs Ádám, aki három verziót vázolt fel a szereplés kapcsán.

„Reálisan a negyedik-hatodik hely néz ki Nándinak. Az optimista verzió, hogy megcsíp egy bronzérmet, a pesszimista pedig nagyjából az, hogy hátrébb végez a hatnál. Összesen egyébként kilenc kvótát osztottak, így mondhatni, kijutni nehezebb volt a paralimpiára, mint ott jó eredményt elérni” – fogalmazott Darázs Ádám, akinek szervezésében vasárnap 15 órakor rendezik meg a mosonmagyaróvári Wittmann Parkban az IHGF sziklaemelő Világkupát, melyen a hat magyar induló mellett – köztük a két jánossomorjai, Király Richárd és Kurucz Kornél – olasz, amerikai, cseh, szerb, osztrák és bolgár erős ember küzd majd öt versenyszámban a sziklákkal. A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában