Zsinórban 17-szer győztek

2024.06.26. 12:31

Elképesztő sorozattal lett aranyérmes a megyei I. osztályú futballbajnokságban a Koroncó

Elképesztő győzelmi sorozatának köszönhetően lett a vármegyei I. osztály 2023/2024-es idényének aranyérmese a Koroncó.

Kisalföld.hu

Makkos Tamás a Koroncó edzőjeként ünnepelhetett bajnoki elsőséget.

A korábbi ETO-játékos, Makkos Tamás irányította együttes végül 4 ponttal előzte meg a nagy rivális Mezőörsöt, pedig nem indult valami jól az őszi szezon. 

A csapat az első hét fordulóban – igaz, négy alkalommal győztesen hagyta el a játékteret – három vereséget is elkönyvelhetett. Onnantól (tavaly szeptembertől) azonban már legyőzhetetlen lett az együttes, s a hátralévő mind a 17(!) bajnoki találkozóját – a Mezőörsöt is újra legyőzve – megnyerte. 

„Bajnokcsapat lévén nehéz örökséget vettem át, ráadásul komoly átalakuláson ment keresztül a keret, pont a rivális Mezőörs vitt el tőlünk kulcsembereket, de voltak más távozóink is – kezdte értékelését az edző. – Ez meg is látszott az első hét fordulóban, igaz, úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy nem volt célkitűzés a bajnoki címünk megvédése. Bár nem játszottunk rosszul, ám kikaptunk, de az abdai nulla-kettes meccsen váltunk igazi csapattá. Volt annak a mérkőzésnek valamiféle »gyújtó« hatása. Nem volt kimondva célként, s nem is gondoltam volna, de onnantól kezdve minden találkozónkat megnyertük.” 

S hogy mi volt a jó szereplés titka? 

„Lehet, sablonosnak hangzik, de az egységünk adta az erőt. Olyan összetartó közösség alakult ki Koroncón, ahol, bevallom, nagyon élveztem a közös munkát.” 

A bajnoki cím ellenére marad a vármegyei I. osztályban az együttes. 

Jó lett volna szintet lépni, de ahogy én is, a játékosaink is tudomásul vették a döntést, tisztában vagyunk a lehetőségekkel. Új motivációt kell keresnünk, ami nem lesz nehéz, mert a bajnokságban várhatóan több lesz a rivális, és nyilván sokan szeretnék »elkapni« a bajnokot.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában