Fanfiction

2 órája

Különleges novellapályázatot hirdettek felnőtteknek - 3 író művei adják az alapot

Hegyeshalmi író alakja az egyik karakter, akit bele kell szőni a történetbe. Tenkes Huba nyomozónak kell megtalálnia a rejtélyes körülmények között eltűnt várandós asszonyt.

Kisalföld.hu

Nem mindennapi novellapályázatot hirdetett Sky ST. írónő, aki két szerzőtársat szerzett maga mellé, Cserni Andrást és a hegyeshalmi Erdős Sándort. Ők hárman nemcsak szervezői a pályázatnak, hanem az ő regényalakjaikat szerepeltetve kell alkotni egy történetet.

Egy alapszituációt is megfogalmaztak a készülő történetekhez: 

Ditte és a farkasfalka, avagy Tenkes Huba ismét nyomoz!
Adam és Ditte Magyarországra utazik nászútra, ahol Ditte természetesen eltéved a Zempléni hegyekben és találkozik a két világ közt átjárogató farkasfalkával. Adam - most először - hiába keresi a feleségét, képtelen a nyomára akadni, ezért felkéri Tenkes Huba nyomozót, aki jártas a misztériumokban is, hogy találja meg az asszonyt, aki ráadásul ikrekkel várandós.

A pályázóknak innét kell folytatniuk a történetet, és írniuk egy novellát.

De nem hagyatkozhatnak csak a fantáziájukra az írók. Meg kell ismerniük a szereplőket, mert a karakterhűség az egyik legfontosabb szempont, aminek meg kell felelniük. Tehát szervezőktől legalább egy-egy könyvet el kell olvasniuk, mielőtt írni kezdenének,  hogy minél jobban megismerhessék a hőseiket.
Tenkes Huba nyomozót az alábbi könyvekből ismerhetik meg jobban:
Erdős Sándor: Szellemek árnyéka és Az elátkozott kúria
A farkasfalkát és a vezetőjüket, Rolandot, a farkasembert, valamint a Zempléni hegységnek ezt a misztikus vidékét e két könyvből tudod megismerni:
Cserni András: A farkasfalka és a Betyárbecsület
Dittét, a romantikus szerelmi történetek írónőjét, akinek a közelében kő kövön nem marad, ebből a két kötetből ismeheted meg jobban:
Sky S.T.: Vigyázat! Jövök! és Vigyázat! Nyaralok!

 

Pályázatok leadási határideje: 2024. december 15.
Elbírálás tervezett határideje: 2025. február 25.       

További részletek (határidők, formai megkötések, stb.) ITT>> olvashatók.

Hivatalos felületek:

Sky S.T. Facebook: https://web.facebook.com/skystbook/

Erdős Sándor Facebook: https://web.facebook.com/serdos2

Cserni András: Facebook: https://web.facebook.com/sotetsorsok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában