Jönnek az állatbarát napok!

2 órája

Indul az "Állatbarát Napok – Vásárolj az állatokért!" program

Állatbarát Napokat hirdetett a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány. Első alkalommal támogatják közösen a vállalatok és a vásárlók a rászoruló állatokat.

Kisalföld.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Artem Charkin

A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány által szervezésében november 14-20. között első alkalommal rendezik meg az országos Állatbarát Napok – Vásárolj az állatokért! programot, amelynek célja, hogy a vállalatok és vásárlóik összefogásával támogassák az állatvédelmet. 

Az egyhetes fogyasztói kampány során a résztvevő vállalatok a promócióban szereplő termékek vagy szolgáltatások bevételének előre meghatározott részét állatvédelmi célokra ajánlják fel. Az összegyűlt támogatás 70%-át a programban részt vevő civil állatvédő szervezetek kapják, míg a fennmaradó összeget országos állatvédelmi programokra – mint például ivartalanítás vagy edukációs programok – fordítják. Ez az összefogás lehetővé teszi, hogy a mindennapi vásárlásokon keresztül mindenki tevékenyen hozzájáruljon az állatok védelméhez.

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy az Állatbarát Napok kezdeményezés kiemelkedő példája annak, hogy a vállalatok hogyan tudnak szerepet vállalni a társadalmi felelősségvállalásban, és hogyan segíthetik a civil állatvédelmi szervezeteket. Egy ilyen kampány nemcsak anyagi támogatást nyújt az állatvédelem számára, hanem együttes összefogásra buzdít mindenkit, legyen szó vállalatokról vagy a fogyasztókról. A vásárlók a mindennapi döntéseikkel támogathatják az állatvédelem ügyét, miközben a vállalatok aktívan mutatják meg, hogy számukra is fontos az állatok jólléte. Ez az összefogás lehetőséget ad arra, hogy valós segítséget nyújtsunk az állatvédő szervezeteknek, amelyek nap mint nap küzdenek a bajba jutott állatokért.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte a kampány hosszú távú céljait: „Az Állatbarát Napokkal hagyományt szeretnénk teremteni, és évről évre több vállalkozást, terméket és állatvédő szervezetet szeretnénk bevonni. Ez egy igazi win-win helyzet: a vállalatok erősíthetik társadalmi felelősségvállalásukat és támogathatják az állatvédelmi ügyeket, a vásárlók tudatos döntéseikkel közvetlenül hozzájárulhatnak a rászoruló állatok megsegítéséhez, míg az állatvédő szervezetek olyan anyagi támogatásban részesülnek, amely előmozdítja napi tevékenységüket, legyen szó ivartalanításról, az állatok ellátásáról vagy menhelyfejlesztésről. Az Állatbarát Napok egy újabb lépés a fenntartható állatvédelem megteremtése felé.”

Pintér Adrienn, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány vállalati programokért felelős kuratóriumi tagja szerint az Állatbarát Napok kampány egy remek lehetőség a vállalatok számára, hogy igazi változást generáljanak, úgy, hogy közben a vállalat is ismertebbé, népszerűbbé válik. Azalatt a néhány nap alatt, amíg az Állatbarát Napok tartanak, arra bíztatjuk a csatlakozó cégeket, hogy akár összes termékük vagy szolgáltatásuk, akár csak egy kiválasztott termék vagy termékcsalád vonatkozásában ajánlják fel a bevételeik egy részét állatvédelmi célokra. Emellett a vállalatok kedvezményeket kínálhatnak a kampány ideje alatt, ösztönözve a vásárlókat arra, hogy aktívan hozzájáruljanak az állatvédelmi ügyekhez.

A kampányhoz csatlakozott állatvédelmi szervezeteknek mindössze annyi a feladatuk, hogy közösségi média felületeiken népszerűsítsék az Állatbarát Napokat, így részesülhetnek a kampány bevételéből. Az első évben, 2024-ben egy pilot/kísérleti projekt valósul meg, amely különösen arra nyújt lehetőséget, hogy a résztvevő cégek, állatvédő szervezetek és az Alapítvány közösen tapasztalatokat gyűjtsenek, ezáltal segítve az Állatbarát Napok jövőbeli fejlesztését.

 

A kampányban elsőként részt vevő vállalatok és hozzájárulásaik (ABC sorrendben):

ALPHA ZOO Kft.: Az ALPHAZOO áruházakban és webáruházban (alphazooshop.hu) eladott Happy&Fit termékek (száraztápok és konzervek) bevételéből 10%-ot ajánlanak fel.

Fressnapf-Hungária Kft.: Az üzleteikben és online vásárolt minden játék és fekhely eladásából származó bevétel 20%-át ajánlják fel állatvédelmi célokra.

Horizont Sörfőzde: Minden eladott "Vásárolj az állatokért" logóval ellátott "Horizont Best of 12" prémium sörválogatás árából 20%-ot ajánlanak fel és ajándékot adnak a vásárlóknak.

Pettel (Netfone Telecom Kft.): A promóció időszaka alatt kedvezményeket biztosítanak a Pettel mobil szolgáltatására előfizető ügyfelek számára, emellett a havi előfizetési díjak egy részét folyamatosan állatvédelmi célokra ajánlják fel.

POLCZ FOOD Kft.: 20%-ot ajánlanak fel minden webshopban eladott vegán termék bevételéből.

A kampányban elsőként részt vevő állatvédő szervezetek (ABC sorrendben):

Agár Fajtamentés Alapítvány

Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Fogadjörökbe Alapítvány

Harkányi Állat- és Természetbarátok Egyesülete Közhasznú Szervezet

Jeromos Egyesület

Kóborka Állatvédő Egyesület

Mancsmentő Állatvédő Egyesület

Menhely Az Állatokért Alapítvány

Mentsvár az Állatokért Alapítvány

Olt-Alom Állatvédő Egyesület

Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány

PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesület

PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ

Rex Kutyaotthon Alapítvány

Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány

Tüskevár Vad és Egzotikus Állatvédő Alapítvány

"Ugat-lak" Közhasznú Alapítvány

Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány

További információk és részletek elérhetők a kampány hivatalos oldalán: https://kozosugyunkazallatvedelem.hu/allatbarat-napok

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában