Közönség a kulisszák mögött

2024.09.08. 10:17

Sokan látogattak el a Soproni Petőfi Színház nyílt napjára és az esti gálára – Fotók

Idén is nagy sikere volt a Soproni Petőfi Színház ingyenesen látogatható színházi nyílt napjának és az esti gálakoncertnek. Sokan voltak kíváncsiak a kulisszák mögötti titokzatos világra és a soproni teátrum sikerprodukcióinak közönségkedvenc dalaira.

Bódvai Ildikó

Gyerekeket hívogató kakaó-bárral és bábszínházi előadással indult a szombat reggeli program a színház nézőtéri büféjében. Idén is sokan indultak a színpadon túli kulisszajárásra. A színház munkatársainak vezetésével több turnusban nézhették meg a háttér berendezéseket, a fényshow-t, beleshettek a mesélő díszletek közé, például az Országúton című darab cirkuszi sátrába és a Játék a kastélyban előkelő szalonjába, a jelmeztárban pedig megcsodálhatták a különleges ruhadarabokat. De nem csak távolról lehetett nézni az előadásonként külön állványon tárolt öltözékeket, akinek kedve támadt, bele is bújhatott valamely szereplő bőrébe, vagy legalábbis a jelmezébe. A választási lehetőség nagy volt, hiszen a jelmeztár több ezer darabot, kelléket őriz. 

színházi

Részleteket adtak elő a Sopron Balett népszerű Herkules meg a többiek című produkciójából és Kisgréta, a hosszúszárnyú bálna is bemutatkozott, akivel majd novemberben a színpadon is találkozhat a közönség. Méhes Csaba pantomim művész műsorára is megtelt érdeklődőkkel a nézőtéri büfé, és nem csak a gyerekek voltak rá kíváncsiak, hanem a felnőttek is.

- Nagyon örülünk, mert igazán sok az érdeklődő, folyamatosan telik be a létszám a turnusokra - mondta Helmecziné Kalmár Eszter, a színház asszisztense. Világos Amira, aki az édesanyjával érkezett a délutáni programokra, jó ötletnek tartja a nyílt napot. Év közben is jár színházba, főként a zenés darabokat szereti, de más élmény a kulisszák mögé tekinteni. Elárulta, hogy ő maga is kacsingat e varázslatos világ felé, táncosnak készül. 

Este a Mária-szobornál vette kezdetét a Színházi Gálaest. Betétdalok csendültek fel az előző, és a következő évad sikerprodukcióiból, így például a Csókos asszonyból és a Hairből. A program nem titkolt szándéka, hogy minél többen megismerjék, megszeressék a színházat és rendszeres látogatói legyenek az előadásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában