Tárlat

2024.07.28. 18:50

Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor festményeiből nyílt kiállítás Sopronban - fotók

Megnyitották a 8. Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor zárókiállítását vasárnap a soproni Várkerület Galériában, ahol 33 festmény kapott helyet. A tárlatot Tóth Éva önkormányzati képviselő, kulturális tanácsnok nyitotta meg.

Kisalföld.hu

A 8. Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótáborban ecset nélkül alkottak a művészek. Fotó: Szalay Károly

A Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor résztvevőinek festményeiből nyílt kiállítás a Várkerület Galériában vasárnap. A tárlaton 33 alkotás kapott helyet, s az idei tábor tematikája az ecset nélküli festészet volt. A tábor egyik vezetője, Szabó Katalin hangsúlyozta, az ecset nélküli festészet felszabadította az embereket, ami az alkotásokon is jól látható.

Megnyitották a 8. Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor zárókiállítását vasárnap a soproni Várkerület Galériában. Fotó: Szalay Károly

A kiállítás megnyitóját Tóth Éva nyitotta meg, aki kiemelte, Sopron művészeti életében 1927 és 1933 között már működött művésztelep, ahol Glatz Oszkár, Csók István és Rudnay Gyula is megfordult.

- A későbbiekben is akadtak a művészet iránt elkötelezettek, akik a művészetszervezésnek ezt a nehéz feladatát vállalták. Köszönet illeti a jelenlegi és a mindenkori művészeti táborszervezőket, hogy teret, inspirációs erőteret és tudást, alkotói közeget teremtettek Sopronban - mondta el a kulturális tanácsnok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában