kisalfold.hu videó

2024.01.24. 07:09

Mindenki elmondhatja a magáét - Költeményeket szavaltak Győrben - videó

Kedden este a Győri Nemzeti Színházban gyűltek össze a költészet iránt érdeklődők.

Németh Ádám

A magyar kultúra hetének apropóján, kedden este szervezték meg a "Mindenki elmondhatja a magáét" című programot Győrben. Az esemény szervezője Gracza Virág színésznő érdeklődésünkre elmondta, az országosan ismert és több helyen rendszeresen összejáró kultúrakedvelőknek, a folyók városában, tavaly október óta van lehetősége a részvételre. 

- Az esemény lényege, hogy havonta egyszer, verseket szavalhat bárki, aki színpadra állna. Nincs nagyobb megkötés, általában egy adott korszakon belül kell szívüknek kedves költeményt kiválasztaniuk - mesélte a szervező.

 Székek várták ez alkalommal is a profi és amatőr versmondókat, valamint a hallgatókat egyaránt.

A keddi alkalmon kilencen választották a színpadot, olyan szerzők műveit mutatták be mint Aranyosi Ervin, Szabó Lőrinc vagy Ormos Iván, de saját költeményre is akadt példa. Mindenki megtalálta a hozzá illő kedvenc verset, fejből vagy papírról olvasva, saját stílusban sikerült elindítaniuk az évet.

Rövid videót is készítettünk az eseményen, íme:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában