Vasút és autóbuszjáratok

2 órája

Ünnepnapi menetrend lesz szerdán a vasúton és a Volánbusz járatain

A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend. Október 23-án, szerdán ünnepnapi menetrend érvényes a vasúton, a helyközi buszjáratok pedig munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek majd – adta hírül a MÁV.

Kisalföld.hu

A MÁV tájékoztatása szerint az utazás tervezésénél érdemes használni az EMMA útvonaltervező rendszert, a menetjegyek vásárlásához pedig az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban.

Ünnepnapi menetrend lesz szerdán a vasúton és a Volánbusz járatain
Ünnepnapi menetrend lesz szerdán a vasúton és a Volánbusz járatain 
Fotó: Mediaworks Archívum

Vasúti közlekedés 

Mint közleményükben írják: október 23-án az ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekednek a MÁV-START járatai. Hozzáteszik: a társaság lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat. Amennyiben ezeken már nincs szabad ülőhely, akkor érdemes a személyvonatokat, InterRégiókat igénybe venni, amelyekkel ugyancsak számos város felé biztosítjuk a gyakori eljutást. 

Volánbusz: közlekedési rend változás 

Az autóbuszjáratok október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak. Az ünnepi rendezvények miatt egyes településeken forgalmi változásokra is számítani kell. A részletes információk a Volánbusz honlapján olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában