Kapuvár

2 órája

Az emlékezések napjai

Kisalföld.hu

Fotó: Kapuvári katolikus iskola

Közösségük elhunyt tagjaiért imádkoztak a napokban a kapuvári Páli Szent Vince katolikus iskolaközpont diákjai. A hatodik évfolyamos tanulók a Szent Kereszt-temetőben, mindenszentek ünnepéhez közeledve keresték fel a sírokat és imádkoztak közösen a temetői nagykeresztnél. 

Az intézményben egykor tanító irgalmas nővérek sírjánál felidézték Páli Szent Vince szolgálatát, megemlékeztek az 1873-tól Kapuváron élő és tanító szerzetesnővérekről. Imádkoztak az elhunytakért, ahogy az egykor az iskolákban tanító, elhunyt pedagógusok és iskolatársuk sírjánál is. 

Az 1956-os hősökről, illetve az országból elmenekülőkről is megemlékeztek a Szent Vincések. Az iskolai történelemszakkör szervezésében nyolcadik évfolyamos diákok gyalogtúrán vettek részt az andaui hídhoz. A túra az osli 1956-os emlékműtől indult, ahonnan végigjárták az egykori menekültek útját a Hanságon át az osztrák határig. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában