Indul a távfűtés

2024.09.13. 11:26

Sopronban elindult pénteken a távfűtés

A Sopron Holding Zrt. tájékoztatja az ügyfeleit, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyokra tekintettel szeptember 13. napjával elindították a távfűtést.

Kisalföld.hu

Sopronban több mint 6600 távfűtéses lakást szolgál ki a Sopron Holding Zrt. Felvételen Varga Zoltán, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Kisalföld archívum

A fűtési szezon hivatalon október 15. és április 15. között tart, azonban idén a korábbi évekkel ellentétben sokkal korábban vált szükségessé a távfűtés elindítás a Sopronban. Az elkövetkezendő napokban 8 és 13 Celsius-fok között lesz a hőmérsékelt, így Sopron Holding Zrt. a kedvezőtlen időjárási viszonyokra tekintettel szeptember 13. napjával elindították a távfűtést.

A városban több mint 6600 távfűtéses lakást szolgálnak ki. Ide tartozik többek között a Jereván-, a Kőfaragó téri, a József Attila- és az Ibolya úti lakótelep. Az intézmények közül a kórházban, a GYSEV telephelyein, valamint iskolákban, óvodákban szolgáltat a holding. Sopronban elsődlegesen gázmotorokkal állítják elő a távhőt, amelyek egyszerre villanyt és hőt is termelnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában