Húszezer néző

2024.09.08. 16:44

II. WHB Győr Rally – Jövőre nemzetközi kupa sorozathoz kapcsolódhat a rendezvény – Fotók, videó

A rally jegyében telt a hétvége Győrben. 123 versenyző 5 kategóriában mérte össze a tudását izgalmas, ugyanakkor kemény pályákon. Hatalmas volt az érdeklődés, csak a vasárnapi rally show-ra több mint 20 ezer néző látogatott ki.

Dániel Viktória

Fotó: Molcsányi Máté

Néhány órával az ünnepélyes eredményhirdetés előtt kérdeztük a szervezőket arról, hogyan értékelik az elmúlt két és fél napot.

– Nyolc hónap kemény munka van a hátunk mögött. Most érezzük csak igazán mekkora eseményt valósítottunk meg. Vasárnap a belvárosi gyorsasági futamokon 20 ezer néző izgulta végig a rallyshow-t, emellett pedig három megyét érintettek a futamok, amihez rengeteg egyeztetésre volt szükség a hatóságokkal, nemzeti parkokkal és az erdészettel. Szerencsére Győrtől és az Egyetemtől minden támogatást megkaptunk így most már a város részének érezzük magunkat mondta el Őry Tamás a szervező bizottság elnöke. 

Az elmúlt két napban 123 versenyző 5 kategóriában mérte össze a tudását, az idei év újdonságaként pedig behoztuk a versenyközpontot a belvárosba és a Dunakapu téren egy olyan szurkolói zónát alakítottunk ki, ahol számos kísérőprogrammal vártuk a nézőket.

Őry Tamás elmondta a versenyzői visszajelzések is nagyon pozitívak.

– Úgy tűnik mi mindig kemény versenyeket szervezünk. Tegnap a kisgyónbányai ma pedig a bakonybéli szakasz bizonyult ilyennek. De a versenyzői fórumokat olvasva a versenyzők imádták ezeket a részeket.

A pályáról a versenyzők is meséltek portálunknak

A szervezőbizottság elnöke elmondta, az idei rally egyben vizsga is volt. Ha minden jól megy jövőre a győri verseny csatlakozhat a Mitropa Rally Kupa nemzetközi versenysorozathoz.

– Ez a sportág Kelet-Közép európai versenye ami elsősorban a fiatal utánpótlás korosztálynak szól. A végső egyeztetések még hátra vannak, de a visszajelzések alapján ilyen tekintetben is jól szerepelt a II. WHB Győr Rally.

Az utánpótlás meglétét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 17 éves Faltusz Dávid életkorából adódóan külön engedéllyel vehetett rész a rally és élete első másod osztályú versenyén rögtön a dobogó legmagasabb fokára állhatott az ORB-2 kategóriában Csáki Zsuzsannával egyetemben.

A szervezők kiemelték rengeteg energiát fordítottak a közönség tájékoztatására és a biztonságos nézőpontok kialakítására, a közönség pedig példaértékűen betartotta az előírásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában