Segítség

2024.08.28. 13:00

Hamarosan Áldozatsegítő Központ nyílik Győrben

A kormányzat célja, hogy minden vármegyeszékhelyen legyen áldozatsegítő központ - jelentette ki az igazságügyi miniszter kedden Budapesten, miután Újbudán átadták a legújabb ilyen intézményt.

Kisalföld.hu

Az MTI beszámolója szerint, Tuzson Bence elmondta, a XI. kerületi Prielle Kornélia utcában átadott központ immár a második Budapesten, mivel a fővárosban nagyobb a "leterheltség", mint máshol az országban. Hamarosan Győrben nyílik majd áldozatsegítő központ - közölte.

A kormány célja, hogy minden vármegyeszékhelyen legyen áldozatsegítő központ

A tárcavezető kiemelte: a központok egy részét jelentik az áldozatsegítésnek, amelyhez sokak együttműködésére van szükség. Így a rendőrségre, a kormányhivatalokra, valamint a társadalmi szervezetekre - fűzte hozzá.
Tuzson Bence hangsúlyozta: a bűncselekmények áldozatait segíteni kell, és fontos szerepet kell vállalni abban, hogy az áldozatok bátran forduljanak a központokhoz.
A cél, hogy az áldozattá vált emberek normálisan tudják tovább élni az életüket - mondta.

A miniszter kitért arra is, abban is van még tennivaló, hogy egy "nyilvánvalóan" bántalmazó ember ne vállalhasson közéleti szerepet. A társadalomnak van felelőssége abban, hogy ne álljon elő ilyen helyzet - hangsúlyozta.

A kormányhivatalokban működő áldozatsegítő szolgálatok elsősorban hatósági eszközökkel segítik az áldozatokat. Azonnali pénzügyi segítségnyújtással, állami kárenyhítéssel, vagy áldozati státusz igazolásával - mondta Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja.  A cél, hogy az áldozattá vált emberek normálisan tudják tovább élni az életüket - mondta.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában