Olvasóink kérdezték, utána jártunk

2024.07.18. 16:48

Miért nem működnek a közlekedési jelzőlámpák Győrben több helyen?

Olvasók jelezték, hogy kedden és szerdán Győrben a Szigethy Attila úton, a 821-es elkerülőn és még más helyeken is, nem működnek néha a forgalom irányító jelzőlámpák. Vajon mi lehet az oka? – érdeklődtünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályánál.

Kisalföld.hu

Sajnos a huzamosabb ideje tartó szélsőséges és rendkívüli időjárás a kezelésünkbe tartozó lámpákat sem kímélte. A hőség instabilabb működést okoz az elektronikus eszközökben, egy-egy jelzőlámpa újraindítása a távfelügyeleti rendszerünkön keresztül sok esetben nem is lehetséges, ilyenkor helyszíni, terepi újraindításra van szükség. A szokatlan hőség egyes jelzőlámpa-rendszer alkatrészeket is tönkre teheti.

Illusztráció

- Egyes hibajelenségek hátterében a villamosenergia hálózati feszültség ingadozása is állhat, illetve több esetben egy-egy fogyasztói körzetben jelentkező áramszünetek is okoznak kiesést a körzetben lévő jelzőlámpák működésében. Szakembereink folyamatosan nyomon követik a jelzőlámpa berendezések állapotát és ennek megfelelően igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül beavatkozni alvállalkozóinkkal együtt a szükséges helyszíneken – tájékoztatott bennünket Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában