kisalfold.hu podcast

2024.09.02. 07:44

Vállalkozó nők segítik egymást - Csoport alakult Győr-Moson-Sopronban

Lapunk meghívására stúdiónkba látogatott Obertolné Horváth Tímea, akivel a helyi tervekről beszélgettünk. Elmondta, hogy soraik közé várnak minden hölgyvállalkozót. Szeretnének segítséget adni az aktuális kihívásokhoz történő megfeleléshez, továbbképzéseket, tapasztalatcserét terveznek, de a konkrét programot a résztvevőkkel közösen dolgozzák ki. Várják soraikba a fiatalokat és időseket egyaránt, mindenki tanulhat a másiktól valami újat.

Barki Andrea

Obertolné Horváth Tímea szerkesztőségünk stúdiójában.

Fotó: Molcsányi Máté

Női vállalkozói csoportok alakulnak a VOSZ Női Vállalkozói Szekció keretében immár Győr-Moson-Sopron vármegyében is. A vármegyei és a vasi női csoportok megalakulásáról augusztus 22-én döntöttek. Az előkészítő ülésen egyetértés született arról, hogy egyelőre közös vezetéssel indítják el a női vállalkozói csoport működését, a munkára Obertolné Horváth Tímeát kérték fel. Tímea több vállalkozás tulajdonosa és vezetője, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alapító tagja és elnöke, valamint a Győri Nők a Városért kurátora.

Az ülésen jelen levők egyetértettek abban, hogy Obertolné Horváth Tímea eddigi munkássága és szemlélete garancia arra, hogy megteremtse a térségben működő női vállalkozások nemcsak egymás közötti, de a településvezetők és a hasonló célokkal működő szervezetek közötti kapcsolatait, egymás megértését és támogatását szolgáló közeget. 

Az idén 35 éves Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében 2022. november 21-én 44 alapító és 2 pártoló női tulajdonú vagy női vezetésű egyéni és társas vállalkozás részvételével megalakult a Női Vállalkozói Szekció. Az alapító vállalkozások a magyar gazdaságban több tízmilliárd forint nettó árbevételt képviselnek. Az alakuló ülés egyhangúlag Demján Sándorné Lídiát választotta tiszteletbeli elnöknek, Lakatosné Lukács Zsuzsannát, a VOSZ-társalapítású SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatóját elnöknek és a VOSZ részéről Gláser-Katona Zsuzsannát, a Brand Way & Compass Kft. ügyvezető igazgatóját társelnöknek. A szekció célja a női vállalkozások és női vezetők érdekképviselete, tájékoztatása, edukációja, mentorálása és a közösségépítés. 

Az augusztusi megbeszélésen a Női Vállalkozói Szekció társelnöke, Gláser-Katona Zsuzsanna bemutatta, hogy immár 10 vármegyében alakult meg a szekció keretében vármegyei női vállalkozói csoport, ismertette a szekció tizennégy kompetencia-területét, valamint előzetesen tájékoztatást adott az elkövetkező négy hónap kiemelt programjairól is. Az első hivatalos esemény a Női Vállalkozói Szekció által már hagyományosan megrendezendő Vállalkozói Fórumok lesznek októberben mind Vas, mind Győr-Moson-Sopron vármegyében. 

Érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet: Szabó Zsuzsanna irodavezető, +36-30/546-4149, [email protected]; Ivánné Flender Ágota vállalkozásfejlesztési tanácsadó, +36-30/224-8993, [email protected], 9025 Győr, Töltésszer u. 13. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában