Diplomaosztó az egyetemen

2024.07.17. 17:19

Humán- és társadalomtudományi diplomákat adtak át a győri Széchenyi-egyetemen - fotók

Közel háromszázötvenen szereztek oklevelet a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János pedagógiai, humán- és társadalomtudományi karán.

Barki Andrea

A hallgatók diplomájukat szerdán délután az egyetemi csarnokban rendezett ünnepségen vehették át. Ünnepi köszöntőt dr. Pongrácz Attila egyetemi docens, a kar dékánja mondott, aki felidézte, hogy a győri tanítóképzés alapítása, 1778 óta eltelt 246 év gerincét az az emberi értékfejlesztési tevékenység jelentette, amely alapvetően a tanítóképzésben testesült meg. A 21. század elejére ugyanakkor egy dinamikusan fejlődő, a pedagógus képzési területen túl első sorban a társadalom- és bölcsészettudományi diszciplínák felé nyitó oktatási kínálat jelent meg a karon. Az Apáczai kar képzési kínálatában jelenleg 8 alapképzés, köztük az angol nyelven is működő nemzetközi tanulmányok szak, 4 mesterképzés, valamint több mint 20 szakirányú továbbképzés szerepel.

– Ha két kulcsszóval kellene megragadni az itt folyó nevelői és oktatói tevékenységet, akkor az az értékátadás és az innováció lennének, hiszen a legtöbb oktatott tantárgyunk a humán értékek átadásához kapcsolódik. Az innováció pedig egyrészt a folyamatos megújulást, másrészt azt a kreativitást jelenti, amely itt Győrben nemcsak az iparban, hanem az akadémiai, tudományos életben mindig is megvolt, és mára ennek eredményeként többek között Apáczai Karon mikrotanúsítvánnyal záruló képzéseket szervezünk a vállalati partnereinkkel közösen, valamint LEGO Élménypedagógiai szaktanterem is működik, ahol a 21. századi digitalizáció oktatási lehetőségeit vizsgálják a diákjaink és a kollégáink – szögezte le a dékán.

Az ünnepség oktatói és hallgatói díjak átadásával, a diplomák átadásával és eskütétellel folytatódott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában