Tarra vágták.

2024.01.15. 08:44

Kivágták a fákat Győrújbaráton

Kiss Károly olvasónk jelezte, hogy Győrújbaráton, a Paperdő utca elején, a jobb oldalon az erdőt hosszú hetek óta irtják, ahogy fogalmazott: szó szerint tarvágást végeznek, szinte a falu végéig kivágják a fákat, Hozzátette, hogy a kivágott fa nagy részét már elszállították. Lapunkat kérte, hogy nézzünk utána az esetnek.

Gyurina Zsolt

Szinte a falu végéig kivágják a fákat - írta olvasónk.

Fotó: Olvasó-tudósító/Kiss Károly

Elsőként a Győr környéki erdők legfőbb kezelőjét, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-t kérdeztük. Bene Zsolt sajtómegkeresésekkel foglalkozó munkatárs közölte: a 3,10 hektáros területen nem ők a vagyonkezelők. Tudomásuk szerint magántulajdonról van szó. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a fák kivágása szabályos. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak az állami és a magánszektorra. 
A magántulajdonban lévő erdőknek is kell úgynevezett szakirányítójának lennie, aki megfelelő kompetenciákkal rendelkező erdész szakember, és aki az erdőgazdálkodási hatósági bejelentéseket jogosult elvégezni. Ez a garanciája annak, hogy a szakmaiságot nélkülöző tevékenységeket ne lehessen az erdőben végrehajtani. Tegyük hozzá, hogy más forrásból származó információink szerint a terület a mostani vágások után újra erdősül, a győrújbarátiaknak nem kell tehát attól tartaniuk, ingatlanok épülnek a Paperdő utca másik felén. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában