Női kosárlabda

2 órája

NB I – Csak a második félidővel lehet elégedett a SERCO UNI Győr

A nagyszünetben még csak 8 ponttal vezetett, végül 36 ponttal nyert a SERCO UNI Győr a női kosárlabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Kiss Virágék (fehérben) csak a második félidőben döntötték el a mérkőzést.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

SERCO UNI Győr–BKG Prima Natura Szigetszentmiklós 85–49 (20–21, 23–14, 22–5, 20–9)

Győr, NB I-es mérkőzés, 100 néző. V.: Fodor, Varga-Záray, Szőcs.

SERCO UNI Győr: Dubei 6/3, DOMBAI 13/3, Mészáros 3/3, Goree 8, KISS V. 23. Cs.: Angyal 2, Bach 2, Gabrin 5/3, TELENGA 12, Ács, WENTZEL 11. Edző: Cziczás László.

BKG Prima Natura Szigetszentmiklós: ROZMÁN 12/6, Haines 5, Zsámár P. 10/6, Zsámár L. 4, Juhász 10. Cs.: Vári 6/3, Koch 1, Csoma 1, Kovács K. Edző: Armaghani Ármin.

A győri nevelésű Rozmán kosarára Dubei hármassal válaszolt. Mészáros is kívülről volt eredményes, ezzel vezetett 6–4-re a 3. percben a hazai csapat. A negyed közepén sikerült jobban ellépni, Kiss Virág kosara után 12–6 volt a győrieknek. A vendégek alig egy perc alatt ledolgozták hátrányukat (12–12), Rozmán hármasával pedig a vezetést is átvették (14–15). A negyed hajrájában sem változott a különbség (20–21).

Több mint egy percet kellett az első kosárhoz, Kiss közelijével visszavették a vezetést a zöld-fehérek, akik nem tudtak elszakadni ellenfelüktől, Zsámár P. triplájával megint egyenlő volt az állás (15. perc: 26–26). A félidő hajráját megnyomta a házigazda, egy 8–0-s rohanással ellépett (43–35).

Wentzel Nóráé volt az első kosár a nagyszünetet követően, majd Kiss Virág növelte tíz pont fölé az előnyt (47–35). A folytatásban elkezdett nyílni az olló, 53–37-nél időt is kért Armaghani Ármin. „Beragadt” az eredmény, a hosszabb kosárcsendet Kiss Virág törte meg büntetőkből (55–37). Bach kosara után a 28. perc végén húsz pontra nőtt a győri előny (57–37). A 14–2-es rohanásunkat Rozmán két büntetővel szakította meg. A győriek lendülete nem tört meg, a zárószakasz előtt 65–40-re vezettek.

Az utolsó tíz percben is jó volt a védekezés hazai oldalon. Dubei kosarával lett közte 30 pont a 34. percben (73–43). Innentől kezdve már csak mindkét csapat arra várt, hogy lepörögjön a meccs. Összességében visszafogottabb első félidő után a másodikban a felkeményedett védekezéssel magabiztos győzelmet aratott a SERCO UNI Győr.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – Az első félidőről most nem beszélnék, ezt megtettem a lányoknak a szünetben. A második félidőre már tudunk építkezni, az elsőt meg felejtsük el. Jön egy újabb kőkemény meccs az Euroligában, arra készülünk, hogy fejlődjünk, és egyúttal a játékosokat is fejlesszük.

Dombai Réka: – Puhán kezdtük az első félidőt, hagytuk, hogy az ellenfél jöjjön nekünk. A félidőben megbeszáéltük, hogy a védekezés keménységén övelni kell. A másodikban már jól védekeztünk, a támadás is könnyebben ment, sok labdát szereztünk, ezzel pedig felőröltük a BKG-t.

Armaghani Ármin: – A győriek megérdemelten nyertek, de tudtunk velük egy jó első félidőt játszani, többször zavarba is tudtuk őket hozni. A második húsz perc átment olyan fizikális csatába, amit nem bírtunk el. Összesen harminckét labdát adtunk el, tizenhét támadólepattanót engedtünk az ellenfelünknek, és ezt ilyen nyomás ellen sem szabadna elkövetni.

Zsámár Panna: – Gratulálok a győrieknek, de büszke vagyunk magunkra, mert amíg bírtuk mentálisan és fizikálisan, tartottuk a lépést az euroligás csapattal. A második félidőben kaptunk egy kőkemény védekezést, ami miatt sok labdát adtunk el, ez pedig döntőnek bizonyult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában