Torna

2 órája

A győri Mészáros Krisztofer sérülés miatt nem indult, klubtársa, Tomcsányi Benedek lett a mesterfokú bajnok

A férfiaknál a győri Tomcsányi Benedek nyerte az egyéni összetett versenyt a tornászok Mesterfokú Bajnokságán, Tomcsányi e mellett a győztesnek járó dr. Sánta Lajos trófeát is átvehette a győri Olimpiai Sportparkban rendezett viadalon.

Kisalföld.hu

A győri Tomcsányi Benedek két serleggel gazdagodott.

Fotó: Freschli József

A győri Olimpiai Sportpark adott otthont a felnőtt tornászok idei utolsó viadalának, a Mesterfokú Bajnokságnak. A szombati napon az egyéni összetett versenyt tartották, amely egyben selejtezőként is szolgált a vasárnapi szerenkénti finálékhoz. Az előzetes nevezéshez képest annyi változás történt, hogy az olimpiai 9. helyezett Mészáros Krisztofer az edzésen kisebb sérülést szenvedett, így – mivel az esztendő utolsó megmérettetéséről volt szó – a Győri AC sportolója elővigyázatosságból kihagyta a viadalt.

Távollétében klubtársa, Tomcsányi Benedek (80.700) lett az egyéni összetett mestere. Az aranyérem mellé megszerezte a győztesnek járó dr. Sánta Lajos trófeát is.

Tomcsányi Benedek így értékelt:

Sokáig úgy volt, hogy nem tudok majd indulni ezen a versenyen betegség miatt. Emiatt külön öröm számomra, hogy nyerni tudtam. Hazai pályán versenyezni mindig nagy öröm, ráadásul ez az év utolsó versenye, ez feltette a koronát az idei esztendőre.

A hölgyeknél óriási izgalmak közepette végül a DKSE kiválósága, Mayer Gréta állhatott a dobogó tetejére 48.600 ponttal. Mögötte, mindössze egy tizeddel lemaradva klubtársa, Makai Lilla (48.500) és a győri Péter Sára végzett holtversenyben a második pozícióban.

A férfi utánpótlás Kismester Bajnokságot a felnőttek Mesterfokú Bajnokságával együtt rendezték, ahol a gyermek, a kadett és serdülő korosztályok mutatták meg tudásukat. A fiú gyermek haladó korcsoportban Varga Zente (Győri AC) 80.775 ponttal bizonyult a legjobbnak.

A Mesterfokú Bajnokság második napján 10.30-kor kezdődnek a szerenkénti finálék az Olimpiai Sportparkban.

 

 

Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett eredmény

Nők

1. Mayer Gréta (DKSE) - 48.600 pont

2. Makai Lilla (DKSE) - 48.500

     Péter Sára (GYAC) - 48.500

 

Férfiak

1. Tomcsányi Benedek (Győri AC) - 80.700 pont

2. Závory Szilárd (FTC-Telekom) - 79.600

3. Kiss Balázs (BHSE) - 77.900

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában