Augusztus 20-ig

2023.07.15. 12:20

Törvénykezési szünet a bíróságokon Győr-Moson-Sopronban is

A Bíróságok Napjával, azaz szombattól kezdetét veszi a bíróságokon az ítélkezési szünet, amely augusztus 20-ig tart.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

Ez idő alatt nem tartanak zárva, az ügyfelek beadványai elektronikus és postai úton történő kézbesítése zavartalanul működik, csak a bírósági tárgyalások szünetelnek. Büntetőügyekben a bíróságok törvényi feladataikat folyamatosan ellátják, a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. Az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban, valamint a kényszerintézkedések alkalmazásáról, mint a letartóztatás a következő egy hónapban is döntenek.

A polgári perekben a felekre nézve megállapított határidők a törvénykezési szünetbe nem számítanak bele. A soron kívüli eljárás, az előzetes bizonyítás esetén, illetve egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban továbbra is irányadóak a határidők általános szabályai.

További információkat és a bíróságok ügyfélfogadási rendjét a http://gyoritorvenyszek.birosag.hu internetes oldalán találják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában