Elismerések

2022.10.12. 14:59

Színes civil élet, kitartó támogatók Mosonmagyaróváron

Huszonharmadszor szervezték meg a civil ünnepet Mosonmagyaróváron: a Flesch-központban adták át az elismeréseket a legjobb egyesületeknek, mecénásoknak és önkénteseknek.

Mészely Réka

A civil ünnep díjazottjai a kitüntetések átadóival az eseményt követően. Fotó: Kerekes István

Huszonharmadik éve, hogy október elején a mosonmagyaróvári civil szervezetek veszik birtokba a Flesch-központot. Teszik ezt azért, hogy bemutassák egymásnak és a város lakóinak, az érdeklődő közönségnek tevékenységüket, eredményeiket. Munkájukat, valamint az egyesületek, alapítványok működését segítő mecénások támogatását Iváncsics János mosonmagyar­óvári alpolgármester és Nagy Sándor, a Mosonmagyar­óvári Civil Szövetség elnöke köszönte meg. 

Az ünnepen a Moson­ma­gyar­óvári Civil Szövetség a 24 éves Okay Dance versenycsapatának oklevelet adott át a szeptember 23–25. között Horvátországban rendezett Novalja International Dance Open versenyen való kiváló szereplésért. Az elismerést Pappné Varga Zsuzsanna edző vette át Nagy Sándortól, aki ezt követően jutalmazta Horváth Imrét. A daganatos betegségből felgyógyult mosonma­gyaróvári férfi szükségét érezte, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik betegséggel küzdenek vagy betegeken segítenek. Önkéntes, jótékonysági tevékenysége révén számos, betegekkel foglalkozó szervezetnek és magánszemélynek rendezett jótékonysági programot, az évek során ötmillió forint támogatást gyűjtve össze. 

A szövetség két mecénás-­különdíj odaítéléséről is döntött: elismerést vehetett át Suhajda Gábor, a Flex-Fény kft. ügyvezetője és Dallos Tamás, a Dudu-Taxi Szolgáltató Kft. vezetője. Az év civil szervezetének járó díjat az idén ötvenéves Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre érdemelte ki, a díjat Jáni Lajos elnök vette át. 

A helyi önkormányzat Mosonmagyaróvári Mecénás Díjat adományozott idén az Óvártej zrt.-nek. A kitüntetést Carlo Volpe cégvezetőnek Iváncsics János alpolgármester adta át. A Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért díjat a daganatos betegek iránti alázattal, elkötelezetten végzett karitatív tevékenysége, a több száz beteg rehabilitációjában és életminőségének javításában vállalt szerepe elismeréseként az Újjáéledés Alapítványnak adományozták, amit Kuti Sándor elnök vett át. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában