Részbeni beismerés

2024.07.29. 08:14

Mosonmagyaróvári gyilkosság - Két késszúrással ölte meg mozgáskorlátozott feleségét

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal férfival szemben, aki együttélésük ideje alatt többször bántalmazta mozgáskorlátozott élettársát, majd 2023 tavaszán egy konyhakéssel megölte. A Győri Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a gyilkosságot elismerte, de a kapcsolati erőszakot tagadta.

Simon Roberta

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Molcsányi Máté

A vádirat szerint a jelenleg 68 éves férfi korábban hajléktalanszállón lakott, de miután megismerkedett a sértettel, hamarosan összeköltöztek. Először a nő mosonmagyaróvári házában, majd 2022 nyarától egy mosonmagyaróvári bérlakásban laktak.

A nő évtizedek óta járáskorlátozott volt, bizonyos időszakokban kerekesszéket, mankót használt a közlekedéshez. Már házasságuk alatt rendszeresen előfordult, hogy a bérelt lakásban a férfi bántalmazta, felpofozta, haját tépte feleségének, aminek következtében a nő többször szállodába menekült vagy a lakóház folyosóján töltötte az éjszakát. A veszekedéseket, bántalmazásokat a szomszédok is hallották, értesítették is a rendőrséget. 

A rendőrség 2023 májusában kapcsolatba is lépett a sértettel, tájékoztatták a jogairól, aki azonban gondolkodási időt kért. Másnap az esti órákban a férfi egy veszekedést követően kiment a konyhába egy késért, és azzal az ágy szélén ülő feleségét mellkasának jobb oldalán is és bal oldalán is megszúrta. A szúrások következtében a sértett a padlóra esett és azonnal meghalt.
A vádlott a következő reggelen önként jelentkezett a rendőrségen.

Az ügyészség a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg. Vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A vádlott nem fogadta el az ügyészség mértékes - 15 év szabadságvesztés - indítványát, ugyanis csak a gyilkosságot ismerte be.

Az ügyben a Győri Törvényszéken tartanak tárgyalást ősztől, több tanú kihallgatásával kezdik a kapcsolati erőszakkal kapcsolatos bizonyítási eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában