Célba ért az üzenet

2022.06.15. 14:46

Kínából érkezett a segítségkérés, Győrben találtak rá a magatehetetlen férfira

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Egy nő Kínából  június 7-e óta nem tudta elérni szintén külföldi barátját, akiért ő és a férfi főnöke is aggódott. A férfi osztrák útlevéllel rendelkezett, emiatt az ottani hatóságot is megkereste, akik visszautasították, mivel az utolsó ismert lakcíme Magyarországon van.

Jelzett ismerőseinek, kiírta üzenőfalára, és több helyre is küldött üzenetet, amelyben segítséget kért a férfi kelkutatására. Elkeseredésében a Magyar rendőrség Facebook posztjai alá írt segítségkérő kommentet. 

A Magyar Rendőrség posztjában osztotta meg a jó hírt, hogy Pécsi Piroska százados a kommentet olvasva azonnal felvette a kapcsolatot a területileg illetékes kollégáival, akik a férfit a győri lakóhelyén megtalálták. Kiderült, hogy napok óta akut rosszullét következtében mozgásképtelen, magatehetetlen állapotban van. A rendőrök gondoskodtak az ellátásáról és a mielőbbi kórházba szállításáról. 

Kiemelték, hogy a közösségi média platformjaik nem bejelentésre, segítségkérésre szolgálnak, de természetesen ilyen esetben is megtesznek minden tőlük telhetőt. Azonban mindenkit arra kérnek, hogy ha Magyarországon vagy máshol Európában segítségre van szüksége, mindig a 112-t hívja!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában