Ítélet Győrben

4 órája

Életveszélyes sérüléseket okozott volt párjának és barátainak egy ittas férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy férfi néhány perc alatt több ismerősét súlyosan bántalmazta. Életveszélyes sérüléseket is okozott, amiért a mostani döntés értelmében börtönbe kell mennie.

Kisalföld.hu

Fotó: Shutterstock

A jogerős ítélet szerint a vádlott és az élettársa között a kapcsolat 2021. január 14-én megszakadt, a lány elköltözött. Az esti órákban mindketten ugyanabban a székesfehérvári klubban szórakoztak, amikor a hajnali órákban a nő a baráti társaságával hazaindult. Az ittas, és a szakítás miatt elkeseredett férfi a barátaival utánuk ment. 

Az utcán utolérték őket, a vádlott az autóból kiugrott, majd bántalmazta volt élettársát, valamint a társaságában lévő két fiút is, akik közül az egyik életveszélyes, a másik súlyos, töréses sérüléseket szenvedett. A lány sérülései 8 napon belül gyógyultak, de a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is. A cselekményt a térfigyelő kamera rögzítette.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a minősítés részbeni megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

A Győri Ítélőtábla kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlott vétségnek minősített cselekménye súlyosabban, súlyos testi sértés bűntette kísérletének minősül. A vádlott büntetésében mellőzte a végrehajtásának a felfüggesztését, és a két év börtön mellett 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában