Időjárás

2024.09.01. 05:30

Nem szűnik meg a hőség vasárnap sem Győr-Moson-Sopronban, marad a 33 fok

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31 és 36 fok között várható.

Kisalföld.hu

Tovább tart a hőség

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Vasárnap is napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Vasárnap csapadék nem várható. Az északkeleti szél az Alföldön megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken néhány fokkal hűvösebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31 és 36 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

A Skandinávia felett örvénylő ciklon hidegfrontja meghozta a lehűlést a Benelux államokban, Dániában, Németország északnyugati és Svédország déli részein - az említett területektől északra és nyugatra jellemzően 25 fok alatt alakul a maximum-hőmérséklet. Az említett front miatt Finnországban több helyen kiadós eső volt az elmúlt 24 órában.

Ezzel szemben Európa nagyobb részén továbbra is anticiklonális hatások érvényesülnek, a jellemzően napos, száraz idő mellett sokfelé kitart a hőség. Változékony, záporokkal és zivatarokkal tarkított időjárás a Fekete-tenger környékén egy hidegörvény miatt van. Ezen kívül főként Spanyolországban fordulnak elő zivatarok, ahol néhol kiadós mennyiség hullik.

A Kárpát-medence időjárásában lényegi változás nem várható, folytatódik a napos, döntően száraz idő, nem szűnik a hőség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában