Időjárás

2024.07.29. 06:15

Meleg, de szeles időjárást hozhat a hétfő

A hőmérséklet hajnalban többnyire 15 és 22 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos völgyekben ennél több fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn döntően 26 és 31 fok között várható.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig

Északnyugatról délkelet felé szakadozott hidegfronti felhőzet halad, de az ország nagy részén továbbra is sok napsütés várható. Éjjel északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kiderül az ég, azonban hajnalban a déli tájakon még lehetnek felhős körzetek.

Helyenként zápor, kevés helyen zivatar - nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton, valamint az Északi-középhegységben - fordulhat elő. Előbbi tájakon egy-egy hevesebb cella is kialakulhat. Hétfőn száraz, túlnyomóan derült idő várható. Vasárnap az északnyugatira, északira forduló szél egyre többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Éjjel veszít erejéből a légmozgás, majd hétfőn ismét sokfelé megélénkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában