Szakmából nagyvállalathoz

2024.07.05. 12:32

Diákkiválóság - A győri Audi tanulója a Volkswagen Konszern legjobbjai között

A Volkswagen Konszern minden évben nemzetközi szinten díjazza legeredményesebb szakmunkástanulóit a Best Apprentice Award díjátadó keretében. Szakmai teljesítményének elismeréseként idén Veszprémi Ábel vehette át a díjat, aki az Audi Hungaria duális szakképzésének elvégzése óta a vállalatnál helyezkedett el karbantartóként.

Simon Roberta

Az Audi Hungaria öt győri partnerintézményével közösen immár több mint húsz éve működteti a duális szakképzési modellt, mely rendkívül kiterjedt portfólióval rendelkezik: jelenleg 13 szakmát sajátíthatnak el a tanulók 6 különböző ágazatban. A képzés során az oktatási intézményekben és a partnervállalatoknál párhuzamosan, egymást kiegészítve történik az elméleti és gyakorlati ismeretek átadása. Tanulmányaik befejeztével így a fiatalok versenyképes tudással, vállalati ipari kultúra és gyártási folyamatok ismeretével, releváns szakmai gyakorlattal léphetnek a munkaerőpiacra és kezdhetik meg szakmai karrierjüket.

A képen balról az első Gunnar Kilian, a Volkswagen AG személyügyekért felelős igazgatósági tagja, balról a negyedik az Audi Hungaria díjazott munkatársa, Veszprémi Ábel, a kép jobb szélén Oliver Blume, a Volkswagen Konszern igazgatótanácsának az elnöke, jobbról a második Daniela Cavallo, a Volkswagen Konszern összüzemi tanácsának az elnöke. Fotó: Audi

„Több mint 20 éve sikeresen működtetjük partnerintézményeinkkel közösen duális szakképzésünket, melynek keretében eddig mintegy 2.500 diák szerzett magas szintű elméleti és gyakorlati tudást és végzett szakmunkásként. A képzés célja, hogy versenyképes szaktudással készítse fel a fiatalokat a munka világára – melyet később akár az Audi Hungaria munkatársaként is hasznosíthatnak. Szívből gratulálok a Volkswagen Konszern rangos Best Apprentice díjhoz Ábelnek és további szakmai sikereket kívánok neki immár vállalatunk munkatársaként”

 - mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A Best Apprentice Award idei díjazottjai.

A következő, 2024/25-ös tanévben összesen 220 diákkal indul a képzés az Audi Hungariánál. A diákok a vállalat több, mint 10.000 négyzetméter alapterületű képzőközpontjában, valamint a motor-és járműgyár termelő területein sajátíthatják el választott szakmájuk fogásait. A legnépszerűbbek közé idén az automatizálással és IT-val kapcsolatos, valamint a gépipari szakmák tartoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában