Szent Vince

2 órája

Veres András megyéspüspökkel ünnepelték védőszentjüket a kapuvári vincések

Cs. Kovács Attila

Forrás: Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont / Facebook

A Kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda védőszentjének, Páli Szent Vincének az emléknapján dr. Veres András megyéspüspök mutatott be szentmisét a Szent Anna-templomban. András püspök prédikációjában a legkisebbekhez is szólt, hiszen az iskolások mellett az intézmény legkisebbjei, az óvodások is hallgatták tanítását. 
Veres András Páli Szent Vince példáján keresztül a gyermeki lelkületre, az önzetlenségre, az egymás iránti elfogadásra irányította a figyelmet. A szentmisét követően megáldotta az óvoda új csoportszobáját és felújított udvarát. A rendezvényen az óvodások és az alsó tagozatos gyerekek adtak ünnepi műsort, majd Biró Péter főigazgató lezárta az intézmény 150. jubileumi évét. 

A Páli Szent Vince-napok keretén belül néhány napja a Szent Anna-templomban járultak a bérmálás szentségéhez a tizedikes diákok. Összesen 34 vincés tanulónak szolgáltatta ki a szentséget Veres András megyéspüspök. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában