Tervek

3 órája

Klíma Expo - Napi több száz látogatót várnak a zöld rendezvényre az Olimpiai Sportparkban - fotók

A tavalyi évben mintegy háromezer-ötszáz érdeklődőt vonzott az esemény, idén ennél is több látogatóra számítunk. Először szólalt meg nyilvánosan Győr október elsején hivatalba lépett új polgármestere, Pintér Bence a IV. Győri Klíma Expo csütörtöki megnyitóján.

Kisalföld.hu

Pintér Bence Győr zöld terveiről beszélt a rendezvényen.

Fotó: Molcsányi Máté

Az eseményen a környezetvédelemhez kapcsolódó vállalatok és szervezetek mutatkoznak be szombatig az Olimpiai Sportparkban. Pintér Bence Klíma Expon Győr zöld terveiről beszélve megemlítette, hogy Győrszentivánon talajvíz monitoring rendszert szeretne az önkormányzat, illetve a légszennyezettség mérését az egész városban. Az elképzések között átfogó fásítási program is szerepel, akárcsak a panelok szigetelésének újraindítása. Győrtől délre, délkeletre véderdőt telepítenének, így védve a várost a nyári forró légáramlatoktól. A Győrszentivánra szánt 400 hektáros ipari terület egy részét szintén erdősítenék. 

klíma expo
Megtartották a IV. Klíma Expo megnyitóját Győrben.
Fotó: Molcsányi Máté

Úgy fogalmazott, hogy támogatva az iparosítást, a mostani egy tömb helyett az ipari területek szétszórása célszerűbb lenne. A nehézipar helyett az egyetemre támaszkodva tudásközpontú vállalatok letelepedését segítenék elő. Fontos a korábbi polgármester, Dézsi Csaba András által felkarolt orvosi kar létrehozásának támogatása a Széchenyi-egyetemen. Ezekre az elképzelésekre a pénzt egyrészt úgy szerezné meg az önkormányzat, hogy - ahogy fogalmazott: befejezzük a politikusok költséges hobbijainak támogatását, rendeznénk az önkormányzat viszonyát a kormánnyal, és akár közvetlenül is pályáznánk az unióhoz forrásokért - összegzett az új polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában