Álláspont

2 órája

Ígéret – Győri kollégánk véleménye a beteljesült álmokról

Még májusban számoltunk be olvasóinknak arról, hogy nem mindennapi felajánlást tett egy győri asszony a TV2 Zsákbamacska című műsorában. A történet egyszerű: egymás követték az adásban a játékosok, míg egy szolnoki versenyző el nem keseredett a vetélkedő kimenetelén. Nagyon szerette volna ugyanis megnyerni az egyik főnyereményt: egy vadonatúj, több millió forintot érő személygépkocsit.

Ollári Gergely

Fotó: Shutterstock

Az élet azonban nem ezt hozta. Ekkor került a középpontba a győri játékos, aki azt mondta csalódott társának, ha megnyeri az autót, akkor a sajátját ajánlja fel neki. Megható gesztus, megható ígéret. Az adásban is sokan felrántották szemöldöküket a kijelentésen, meglepődtek a felajánláson, még a szolnoki Varga Dorottya is. 

Aztán sokak meghökkenésére a sors ismét lecsapott, és megmutatta magát: a győri asszony kezei közé varázsolta a nyeremény gépkocsit. A napokban újságunk hasábjain is olvashatták, mi lett a történet vége. – Ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó – nyugtázta szavait Shanti, és miután átvette a műsorban nyert kocsiját, a régit már át is adta egykori versenyzőtársának egy fővárosi parkolóban. 

Egy pillanatig sem merült fel a sztori során a nagy igazság: az ígéret is csak akkor ér valamit, ha azt teljesítik, mert míg megígérni valamit nagyon könnyű, teljesíteni annál nehezebb. Azt is gyakran halljuk napjainkban, hogy az ígéret adóssá tesz. Shanti egy másodpercre sem gondolta, hogy nem tartja a szavát. 
Miért is szép ez a kis történet? Mert tényleg olyan, mint egy mese.

 Olyan krónika, aminek mondanivalója szívből érkezett, és szívből is ért révbe a napokban egy parkolóban. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában