Megható gesztus

3 órája

A Zsákbamacska egyik legszebb pillanata– Shanti átadta egykori autóját csalódott versenyzőtársának – fotók

Megható pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik még májusban figyelemmel követték a TV2, Zsákbamacska című játékshow egyik adását. A műsor szereplője volt a győri Jakab Ibolya Shanti is, aki egy vadonatúj, csoda szép autónak lett boldog tulajdonosa. Akkor megígérte az egyik versenyzőnek: ha megnyeri a gépkocsit, a sajátját ajánlja fel játékostársa számára. A napokban adta át régi autójának slusszkulcsát a Zsákbamacska csalódott szolnoki versenyzőjének.

Ollári Gergely

Alku követ alkut

A TV2 csatornán főműsoridőben volt látható a Zsákbamacska című műsor, melyben közel hatvanféle játékot próbálhatnak ki a szereplők. A formáció eredeti címe az angol Let’s make a deal, ami magyarul annyit jelent: kössünk üzletet. A játék – ami már a hatodik évadánál jár a csatornán – a szerencsén, a gyors és jó döntéseken múlik. A játékszabályok is a szlogen jegyében zajlanak, a műsorvezetők alkukat kötnek a játékosokkal, amit azok vagy elfogadnak, vagy cserébe az ismeretlen nyereményt választják. 

Zsákbamacska –Az átadás boldog pillanata. A győri Jakab Ibolya Shanti (jobbra) és a szolnoki Varga Dorottya a májusi műsort felidézve találkozott a napokban Budapesten. Ibolya tartotta a szavát, átadta egykori gépkocsiját versenyzőtársának.
Zsákbamacska –Az átadás boldog pillanata. A győri Jakab Ibolya Shanti (jobbra) és a szolnoki Varga Dorottya a májusi műsort felidézve találkozott a napokban Budapesten. Ibolya tartotta a szavát, átadta egykori gépkocsiját versenyzőtársának.

Szívből jött a felajánlás

A vetélkedő nem sikerült túl jól a szolnoki Varga Dorottya számára. Szerette volna megnyerni az autót, de nem sikerült. Ekkor került a képbe a győri Jakab Ibolya Shanti, aki felajánlotta: ha megnyeri, odaadja régi gépkocsiját versenytársának. A májusi műsort felidézve találkozott a napokban Jakab Ibolya Shanti a szolnoki versenyzőtársával. Nem véletlenül futottak össze a fővárosban, a felajánlás volt a találkozó célja a budapesti parkolóban.

 Zsákbamacska – Shanti átvette vadonatúj kocsiját 

– Mindig örömmel gondolok vissza az adásra. Hat és fél millió forint értékű, vadonatúj Toyota típusú autót nyertem akkor. Azóta át is vettem a nyereményt. Mit is mondhatnék róla. Egyszerűen csodálatos. Szép, kényelmes, de automata váltós, úgy hogy kicsit még szoknom kell – fogalmazott lapunknak Jakab Ibolya Shanti, aki büszkén mesélte mennyire szereti új gépkocsijának ámulatba ejtő piros színét. 

Mint mondta, nap mint nap vezeti az új gépjárművet, a régit pedig csak azért segítettek neki elvinni a fővárosba, hogy átadja egykori, szolnoki versenyzőtársának, Varga Dorottyának. 

Teljesítette az ígéretét 

– Nagyon boldog volt, és meghatódva idéztük fel a Zsákbamacska legszebb pillanatait. Többször említette, figyelemre méltó, hogy tartottam a szavam. Bennem is jó érzések vannak. Május óta sokan tették fel nekem a kérdést, ha most lenne az adás, akkor is így döntenék-e. Teljesen természetes volt számomra, hogy a több milliót érő nyereményem tudatában a régi kocsim felajánlom a versenyzőtársamnak. Mikor annak idején az adásban belülről is megmutatták a Toyotát, akkor realizáltam, mekkora nyeremény is ez. Az én autóm másfél milliót ér ma a piacon, Dorottya személye pedig nagyon megérintett, és közel állt hozzám a felvétel során. Meg sem fordult a fejemben, hogy nem teljesítem ígéretem –tette hozzá a győri asszony. 

Más csatornák is felkeresték 

Mint említette, a televíziós adás óta a média felkapta a történetet, és a nagylelkű felajánlást. Ahogy mondta, kapott hideget-meleget is a közösségi médiában, és többen szegezték neki a kérdést, miért nem adta saját családjának? 

Zsákbamacska – a májusi műsor egyik legszebb pillanata volt Jakab Ibolya Shanti döntése.
Zsákbamacska – a májusi műsor egyik legszebb pillanata volt Jakab Ibolya Shanti döntése. 
Fotó: TV2

– Nem foglalkozom ezekkel a hozzászólásokkal, boldog vagyok, hogy segíthettem Dorottyának, aki a mai napig mérhetetlenül hálás. Ráadásul folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ahogy korábban is fogalmaztam, imádok játszani, azért is jelentkeztem a Zsákbamacskába. Egyébként az adás óta kerestek már fel más televíziós csatornák is, különböző játékokra – zárta szavait. 

Jakab Ibolya Shanti 69 éves, öt unokával büszkélkedő nagymama, aki közel tíz éve ment nyugdíjba. A játékok szerelmese, több vetélkedőre is jelentkezett már, és reményei szerint jó pár műsorban kipróbálhatja még magát a következő években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában