Elindult a regisztráció

6 órája

Erőművek Éjszakája – Két megyei helyszínen is ismerkedhetünk az energiatermelés rejtelmeivel

Elindult a regisztráció az Erőművek Éjszakájára. A rendezvény ingyenes, regisztrálni október 7-től lehet a weboldalon.

Kisalföld.hu

Fotó: MW Archív

Október 7-től lehet regisztrálni az Erőművek Éjszakája idei helyszíneire. Az esemény egyedülálló lehetőség megismerni és megérteni az energiatermelés technológiáját és a közműszolgáltatók működését

– mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az FCC Magyarország Kft. gyáli regionális hulladékkezelő központjába szervezett beharangozó sajtótájékoztatón.

A MEKH idén ötödik alkalommal szervezi meg az Erőművek Éjszakáját. Október 25-én ismét különleges helyszínek és egyedülálló programok várják a látogatókat hazánk legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari eseményén. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni október 7-től lehet a weboldalon.

A főszervező MEKH legfőbb célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

Október 25-én az ország számos pontján várják a távhőszolgáltatók és távhőtermelők a látogatókat üzembejárásokkal, közösségi programokkal, amelyekkel kapcsolatban részleteket a weboldalon találhatunk.

Az októberi rendezvényen két győr-moson-soproni helyszínt is megtekinthetünk:

FGSZ Zrt. – Mosonmagyaróvári Kompresszorállomás

ALTEO – Soproni erőmű

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában