Szívvel-lélekkel

4 órája

Átadták a székely kaput a ravazdi kútnál – Sok-sok fotó

Átadták vasárnap Ravazdon a a IV. Béla forrás bejáratánál azt a székely kaput, amelyet a héten tartott jótékonysági fafaragó tábor keretében - erről korábban már lapunkban beszámoltunk - 15 mester készített el.

Kisalföld.hu

Ravazd apraja-nagyja megjelent a település új nevezetességének avatásánál.

Fotó: Molcsányi Máté

Pénteken segítségük is akadt: a helyi általános iskola 54 alsós tanulója pályaválasztási nap keretében csatlakozott a táborhoz, ismerkedett a fafaragó szakmával, és részt vett a kapu elkészítésében, csiszolva, formálva azt. 

A tábor utolsó napján, vasárnap szentmise keretében állították fel a kaput, illetve a Pannonhalmi kolostorból érkezett Pál atya megáldotta. A tölgyfából készült alkotáshoz az alapanyagot Pethő Sándor fafaragó ajánlotta fel. A kapu teljes magassága három méter, belmagassága kettő méter tíz centiméter, tetejére termetes galambdúc került. Rábaközi motívumok díszítik, de Magyarország címere is szerepel rajta, illetve az Isten, haza, család felirat. A ravazdi tábor főszervezője Vajda Péter, a Pedró Pékség tulajdonosa lapunknak elmondta, 

álma, hogy a környék településeit egytől egyig hasonló kapu ékesítse majd a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában