kisalfold.hu videó

2024.08.04. 20:02

Szigetközben gyűjt a szamár rezervátumra Fannival Patrik – Dunaszigeten találkoztunk velük - fotók

Dunaszigeten is sokan voltak kíváncsiak Koszonits Patrikra és szamarára: a fiatalember Füles nevű állatát lecserélve Fannival érkezett a szigetközi településre, ahol több napot is eltöltenek. A 19 férfi egy szamárrezervátumra gyűjt július 4-én startolt kalandjával.

Mészely Réka

Patrik Füles nevű szamarával július 4-én indult útnak Ásotthalomról. Közben a "jó barátot" egy másik házi kedvencre cserélte, a napokban érkezett a fiatalember mellé Fanni. Hogy miért is volt szükség a cserére, erről is kérdeztük. 

Július 4-én indultunk Ásotthalomról, ahol az év eleje óta élek

– kezdte történetét Patrik, akivel a dunaszigeti Emlékparkban találkozunk. A szigetközi településen sokan gyűltek össze, hogy személyesen is láthassák a csacsit és gazdáját. 

– Hátsó földutakon és kerékpárutakon közlekedtünk eddig, egy szakaszon a biztonságunkért édesapám is elkísért. Győr-Moson-Sopronban nagyon jó fogadtatásban részesültem, sok a kedves ember, örömmel jöttem ide, hiszen sok itt barátom. Hédervár, Kisbodak után Dunaszigetre vasárnap reggel érkeztem, itt három napot töltök el. Szerdán indulok Dunakilitire, csütörtökön Feketerdőre, majd pénteken Mosonmagyaróvárra – avatott be a fiatalember, aki 16 éves koráig Mosonmagyaróváron élt családjával, aztán a Rábaközbe költöztek. Patrik tanulmányait Csornán a Csukásban végezte. 

Amint arról többször beszámoltunk, Fülessel vágott a kalandba. Patrik, mint elmondta, sok bántás érte, többek között azzal vádolták, hogy kínozza ezzel a hosszú úttal a szamarát. Ezért a családjával úgy döntöttek, lecserélik az út hátralévő részére Fannival. 

– Fülessel majdnem egy hónapot gyalogoltam már, mire a cseréről döntöttünk. Nagyon hozzám nőtt, olyan nekem, mint egy családtag. Őt Tolna megyéből kaptam. Fannit Ásotthalomról egy barátunktól szereztem. Míg Füles jobban bírta a gyaloglást velem és nagyon ragaszkodott hozzám, Fanni jobban viseli az embereket. A szamarak egyébként valóban makacs, ám szívós állatok, ugyanakkor kedvesek és könnyen taníthatóak – osztotta meg tapasztalatait Patrik. 

A fiatalember célja egy szamárrezervátum létrehozása Ásotthalmon, ehhez gyűjt támogatást. Vágóhídról szeretne szamarakat menteni, otthont adna nekik, illetve a Spanyolországban, Olaszországban már népszerű szamárturizmust vezetné be itthon. Az eddig kapott adományokból már takarmányt vásárolt, és továbbra is várja a támogatásokat.  

Mosonmagyaróvárra augusztus 9-én trappolhatnak be, ahol családja és barátai várják. Az utolsó egy kilométeren lehet hozzá csatlakozni: gyülekező 18 órakor a Wittmann Parkban, ahonnan a magyaróvári belvárosba mennek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában