Hollywood Győrben – A filharmonikusok felrobbantották az egyetemi csarnokot – Fotók, videó

Felrobbantotta az egyetemi csarnokot kedden este a Győri Filharmonikus Zenekar.

Varga Ottó

Fotó: Molcsányi Máté

Egy estére - és még két délelőtti előadásra, amely diákoknak szólt - ide varázsolta Hollywoodot, mégpedig a filmzenéken keresztül. 

Hollywood Győrben
Hollywood Győrben
Fotó: Molcsányi Máté

Az Alex Johansson dirigálta koncerten olyan klasszikus filmek ismert taktusai csendültek fel, mint az Elfújta a szél, a Cápa, a Top Gun, a Forrest Gump, a Harry Potter, és a Jurassic Park. Fantasztikus volt élőben, nagyzenekarral hallani azokat a melódiákat, amelyekre filmnézés közben talán nem is figyelünk, de az élmény bizony csak ezzel lehet teljes. 

A Győri Filharmonikusok megmutatták, hogy a filmzene önmagában is érték, csak ezeket hallva is képesek megelevenedni fejünkben a filmkockák, de azt is bebizonyították, hogy ezek zeneszerzői méltó utódai a nagy klasszikusoknak. 

Ahogy azt Rákász Gergely orgonaművész, - aki nem csak zenélt, hanem az est házigazdája is volt - értőn elmagyarázta, ami egykoron volt Haydn, Beethoven, vagy akár Liszt Ferenc, az ma John Williams és Hans Zimmer.

 És hogy ez mennyire igaz, azt az est hatalmas közönségsikere is bizonyította, a közel háromezer ember folyamatosan vastapssal szakította meg az előadást.

Amikor pedig az utolsó tételben megszólaltak a Star Wars vezérmotívumai, felrobbant az aréna, hosszú percekig ünnepelték a győri zenészeket, valamint karmesterüket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában