Szakmai fórum

2024.08.31. 11:33

Akadémia és továbbképzés a soproni karral

Kisalföld.hu

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 1993 óta minden évben megszervezi a határon túli magyar pedagógustársadalom erdélyi szakmai fórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát. A továbbképzés célja a pedagógusok ismereteinek gazdagítása, új oktatáselméleti és módszertani eredmények bemutatása, gyakorlati eljárások ismertetése és ezek alkalmazása. Az idei tanfolyamok a „Mérés, értékelés és fejlesztés a közoktatásban” tematika köré rendeződtek. 

A 430 romániai magyar és 10 Kárpát-medencei hallgató részvételével zajló eseményt a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara is támogatta az óvodapedagógusoknak tartott továbbképzéssel. A Soproni Egyetem képviselői előadásaikkal, gyakorlati példáikkal és interaktív módon szervezett közvetlen beszélgetéseikkel hozzájárultak ahhoz, hogy a részt vevő pedagógusok átfogó ismereteket, gyakorlati tanácsokat kapjanak a differenciált óvodai mérés-értékelés témaköréről. 

A Benedek-kar a jövőben is elkötelezetten támogatja és örömmel segíti a határon túli magyar pedagógusok továbbképzését, valamint a pedagógusszövetségek magas színvonalú munkáját. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában