Ezüst érem és méltó elismerés

2023.10.19. 18:55

Az Év fája szavazás: Hős fa lett a Szentiváni tölgyes

Csütörtök délután öt órakor Budapesten tartották az Év Fája közönség szavazás és figyelem felhívó környezetvédelmi akció 2023-as győzteseit.

Bella Violetta

Több alkalommal írtunk a kisalfold.hu hasábjain az idei, 2023-as Év Fája szavazásról. Csütörtökön eredményt hirdettek Budapesten.

A dobogósok nem csak elméklapot, de egy-egy madárodút is kaptak, a nyertes pedig nem csak egészségügyi vizsgálatot és még több reflektortfényt kap, és Európai Év Fája versenyre automatikus nevezést kap.

A online szavazás révén, amely idén július 1-én kezdődött a dobogó legalsó fokát a tokaji öreg Vackor szerezte meg. 3930 szavazattal a második a győrszentiváni tölgyes, mely a tavalyi győztesnél több szavazatot tudott gyűjteni, és elnyerte az év Hős fája különdíjat is, melyet a szakmai zsűri annak ítél oda, ahol úgy érzi a természeti érték veszélyben van, de a helyiek tesznek érte. Ezzel szeretnék elismerni a természeti környezet megmentéséért végzett munkát.

5327 szavazattal a szekszárdi a remete berkenyéje lett idén az Év Fája.

– Minden fa nyert, ha az emberek felfigyeltek rá és megóvják őket és a környezetüket. – mondta Móra Veronika az Ökotárs Alapítvány igazgatója a díjátadó zárásaként.

Pénteken a tölgyest nevező Szentiváni Öko Szeglet Egyesület tagjával kilátogatunk a Hős fához. Ön hogyan ünnepelne meg egy fahőst?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában