Szép hagyomány

2023.05.19. 16:08

Tizenhat gömbjuhar - Elültették a ballagók fáit Darnózseliben - videó, fotók

Tizenhat gömbjuhart ültettek el pénteken Darnózselin az Ady Endre utcában a helyi hetedikes és nyolcadikos diákok a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány és a helyi önkormányzat támogatásával.

Mészely Réka

Fotók: Kerekes István

Szép hagyománya van immár annak, hogy Darnózselin a végzős diákok a hetedikesekkel karöltve elültetik a Ballagók fáját. Ezúttal, a sort folytatva az Ady Endre utcában, tizenhat gömbjuhar hajthat gyökeret.

A fák beszerzését a Darnózseliért Közhasznú Alapítvány támogatja anyagilag, kuratóriumi elnöke, dr. Kovács Péter személyében pedig szakmailag is, aki a munkálatok előtt el is magyarázta, miként érdemes a csemetéket elültetni. Széles Sándor kormánymegbízott a faültetés szimbolikájára hívta fel a figyelmet. "Bármerre visz az élet, Darnózseli visszavár!" – szólt a nyolcadikosokhoz Némethné Molnár Andrea, Darnózseli polgármestere. Az első fát Kovács Lajos, az iskola kitűnő tanulója és Széles Sándor ültették el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában