2023.03.09. 17:22
Országos Étterem Hét - Öt étterem várja a gasztronómia szerelmeseit Győr-Moson-Sopronban - fotók
Öt étterem várja térségünkben a gasztronómia szerelmeseit március 19-ig, a DiningCity Országos Étterem Héten. A cél, hogy minél többen megismerkedhessenek a magas gasztronómiával, megfizethető áron.
Finom ételek, minőségi alapanyagok és megfizethető árak. Ez a három gondolat fémjelzi a DiningCity Országos Étterem Hetet, amit évente kétszer, márciusban és októberben rendeznek meg. A vendégek ilyenkor 25-35 százalékkal a normál ár alatt kóstolhatják meg az erre az alkalomra készült 3 fogásos ételeket, melyek mind a magas gasztronómiát képviselik.
– Szinte az alapítástól részt veszünk a programban, mivel fontosnak tartjuk, hogy az emberek megismerkedhessenek egy más fajta kulináris élménnyel is, közepes áron – mondta el Prisztóka Tibor, a nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium tulajdonosa. Az étterem az Országos listán, melyet a vendégek értékelése alapján állítanak össze, az elmúlt években mindig az első helyen végzett. Nem volt ez másként tavaly sem, az Exkluzív kategóriában ismét őket találták a legjobbnak.
Idén már 140-en regisztráltak hozzájuk, de még van néhány szabad hely a hétre. A menüben olyan különleges fogások kaptak helyet, mint a Black Angus nyárs, Hízott libamáj roston sütve, füge-narancs-gyömbér aszúmártással vagy a Mangalica sonkával pirított vargányás pityóka leves.
– Rendkívül kemény a verseny, óránként csak 10 vendéget fogadunk, hogy a lehető legmagasabb színvonalon készüljenek az ételek. A vendégek mindig kíváncsiak az újdonságokra, a mi részvételünk egyik célja pedig épp az, hogy visszajelzéseket kapjunk, mind az ételeinkről, mind pedig a kiszolgálásról. A mostani kínálat kedvenceit beépítjük majd a tavaszi menünkbe is.
Országos Étterem Hét - nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium
Fotók: Rákóczy ÁdámA győri Belga Étterem és Söröző 2017 óta vesz részt az étteremhéten. Ők idén a Prémium kategóriában kínálnak ételeket.
– Mivel egyben söröző is vagyunk egy különleges meggysör leves is került az idei kínálatba. De vadas marhapofát, skandináv hallevest és belga almás pitét is kóstolhatnak a vendégeink – mondta el Penics Bernadett az étterem igazgatója, aki azt is hozzátette, a vegetáriánusokra is gondoltak egy külön nekik készült összeállítással.
– Mindig nagyon népszerű az esemény, sokan érvtől-évre visszatérnek. Már szép számmal érkeztek foglalások, de még vannak szabad helyek.
Regisztrálnia mindenki a www.etteremhet.hu honlapon tud, a menüt pedig a helyszínen választhatják ki a vendégek.
Országos Étterem Hét - győri Belga Étterem és Söröző
Fotók: Huszár GáborTérségünkből részt vesznek:
Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl), Arundo Étterem - Gyirmót Sport & Wellness Hotel (Győr), Belga Étterem és Söröző (Győr), Sieger Sport & Gastro Bar (Győr), ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró (Sopron).